Ongeslagen PSV jaagt op start begin van de eeuw

Artikel
Ongeslagen PSV jaagt op start begin van de eeuw

PSV is de enige ploeg die dit seizoen nog geen puntverlies leed in de Eredivisie. Na vier speelronden heeft de ploeg van trainer Mark van Bommel twaalf punten. De laatste keer dat PSV zijn eerste vijf duels won was in het seizoen 2002-2003.

Zes   
In dat seizoen droeg Mark van Bommel nog de aanvoerdersband van PSV en slaagde de ploeg erin om zelfs zijn eerst zes duels te winnen. Mocht PSV winnen in Den Haag kan het de jacht op die goede seizoenstart doorzetten.

‘Fergie time’
Enkele weken geleden blies het Algemeen Dagblad de term ‘Fergie time’ nieuw leven in. Als manager van Manchester United won Alex Ferguson vaak een wedstrijd in de dying seconds. PSV won elk van zijn 3 uitduels dit seizoen door een doelpunt in de laatste fase van een wedstrijd: 1-2 bij Fortuna Sittard en PEC Zwolle in de Eredivisie en 2-3 bij BATE Borisov in de kwalificatie voor de Champions League.

Dode spelsituaties 
Met veertien treffers heeft PSV vooralsnog de meeste goals in de Eredivisie gemaakt. Liefst vijf daarvan kwamen uit dode spelsituaties. Tegen ADO Den Haag is PSV ook op schot. In elk van de laatste vijftien eredivisiewedstrijden op bezoek bij ADO Den Haag, gemiddeld bijna drie keer per wedstrijd (42 goals in totaal).

Bekijk ook