Onbenutte kansen zorgen voor puntverlies bij Jong PSV

Jong

Jong PSV speelde een sterke wedstrijd tegen koploper SC Cambuur, maar door onbenutte kansen en een pijnlijke tegentreffer levert het geen punten op. Het werd 0-1 op PSV Campus De Herdgang.

Sterk spel
Yorbe Vertessen maakte zijn rentree in de basis na blessureleed en hij liet zich gelijk zien. Na enkele minuten speeltijd had hij de eerste grote schietkans maar zijn inzet ging net naast het doel. Ook Kristófer Kristinsson deed een duit in het zakje met een harde uithaal die voorlangs de goal ging. Joel Piroe testte Cambuur-doelman Sonny Stevens nog met een uithaal van twintig meter, zo waren de eerste gevaarlijke kansen allemaal voor Jong PSV. Het doel van Maxime Delanghe werd in de eerste helft weinig aangevallen. De Friezen kwamen maar tot een enkele poging die geen effect had op de score. Aan de kant van Jong PSV waagde Cheick Touré nog een poging. Uit een counter schoot hij op de vuisten van Stevens. Het spel was goed van de Eindhovenaren, maar op het scorebord was dat niet terug te zien. Met 0-0 gelijke stand gingen beide ploegen de rust in.

Tegentreffer
Jong PSV nam duidelijk geen genoegen met de gelijke stand. In de tweede helft werd er wederom gretig gezocht naar een doelpunt. Zo kwam Touré met een schot op doel waar de Friese verdediging nog voor kon duiken en Piroe schoot op de handen van Stevens. Zelfs verdediger Mees Kreekels kwam aanvallend mee op en wist net niet een gevaarlijke voorzet op Mathijs Tielemans af te leveren. Volledig tegen het wedstrijdbeeld in was het SC Cambuur met de eerste goal. Van dichtbij kwamen de Friezen tot schietkans waardoor Delanghe kansloos was. Met nog tien minuten op de klok kwam een aanvallende wissel in de hoop om de wedstrijd om te draaien. Hierbij maakte Jeremy Antonisse zijn debuut in het betaalde voetbal. De speler komt normaliter uit voor PSV O18. Hij kon samen met de andere invallers echter niet voor de ommekeer zorgen. De 0-1 werd ook de eindstand tegen koploper SC Cambuur.

Delanghe; Sambo (54’ Felipe), Daverveld, Kreekels, Oppegård; Matuta, Doudah (81’ Antonisse), Piroe (81’ Thomas); Kristinsson, Vertessen (46’ Tielemans), Touré (69’ Fofana).