Officieus wereldrecord PSV Foundation-groep

Officieus wereldrecord PSV Foundation-groep
3 min

Sinds januari 2017 zijn de maatschappelijke activiteiten van PSV ondergebracht in de PSV Foundation. De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren. Eens in de twee weken maakt de redactie een rondje langs de velden.

Mijlpaal deelnemer PSV+
Exact een jaar nadat Jurgen Verberne deelnam aan het leefstijlprogramma PSV+ de halve marathon van Eindhoven uitgelopen. “Ik straalde toen ik hardlopend voorbij het Philips Stadion kwam, daar is het allemaal begonnen.” Met het PSV+ leefstijlprogramma biedt PSV Foundation medewerkers van ASML, Strukton Worksphere, wijkbewoners uit Tongelre en PSV zelf de kans om op een laagdrempelige manier je leefstijl te veranderen. Benieuwd naar het verhaal van Jurgen? Klik hier.

Officieus wereldrecord Amputatie team
Het amputatieteam, een initiatief van PSV OldStars-stagiair Eddy Neggers, heeft in PSV-tenue een officieus wereldrecord op de Aon City Run gelopen. Eén van de deelnemers legde de vijf kilometer in 35 minuten en 43 seconden af. Het wereldrecord kan niet erkend worden omdat er geen notaris aanwezig was.

PSV United traint
In september ondertekenden ze hun contract, maar inmiddels zijn de deelnemers aan het project PSV United begonnen met hun voetbaltrainingen en activiteiten in de wijk. Met PSV United probeert PSV de onderlinge binding in de wijk te vergroten, schoolprestaties te verbeteren en om kinderen individueel te ontwikkelen. Lees meer over de contractondertekeningen.

Training voor Club van de Maand
Speelsters Jeslynn Kuijpers en Nadia Coolen van PSV Vrouwen organiseerden deze maand een clinic voor voetballende meiden van RKSC Rhode. Die club is deze maand namelijk PSV Vrouwen Club van de Maand. Met dat initiatief wil PSV en de PSV Foundation meisjes uit de regio enthousiasmeren voor meisjes- en vrouwenvoetbal.

PSV OldStars
Nergens ter wereld is Walking Football zo groot als in de regio Eindhoven. In 2013 begon PSV als één van de eerste BVO’s (Betaald Voetbal Organisatie) met een eigen Walking Football-team van zestigplussers. Begin september lanceerde PSV als eerste een ambassadeursteam. Met oud PSV’er en international Harry Lubse als hoofdambassadeur. Het speciale ambassadeursteam is de afgelopen tijd op meerdere toernooien geweest. Zo werd er op nationale Ouderen dag in het stadion van Heracles Almelo een toernooi voor BVO’s georganiseerd. Naast dat toernooi is het ambassadeurteam op toernooi geweest in Roosendaal ter ere van dat de gemeente 750 jaar bestaat.