Oervrijwilliger Van Merode onthult plaquette op De Herdgang

Artikel
Oervrijwilliger Van Merode onthult plaquette op De Herdgang

Lid van Verdienste van PSV Cees van Merode (72) heeft woensdagavond op De Herdgang een bijzondere plaquette onthuld. Het beeld is een symbolisch eerbetoon aan alle vrijwilligers van het jeugdvoetbal.

Ter ere van alle vrijwilligers  
Op het beeld prijkt de tekst ‘Ter ere van alle vrijwilligers van toen, nu en in de toekomst. De ongekroonde koningen van het voetbal’ en wordt door Van Merode onthuld vanwege zijn grote inzet voor de jeugdopleiding van PSV. In 1975 begon Van Merode als vrijwilliger op het jeugdsecretariaat en vanaf dat moment is hij intensief betrokken bij de PSV Jeugd. PSV was er daarom veel aan gelegen dat hij namens alle vrijwilligers de bijzondere plaquette, die een prominente plaats krijgt in het vernieuwde sportcomplex op De Herdgang, zou onthullen. 

Koninklijke onderscheiding
Van Merode werd een jaar geleden benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn dezelfde grote inzet als vrijwilliger voor de jeugdopleiding van PSV. Om hem daarmee te verrassen werd Van Merode met een smoesje naar De Herdgang ‘gelokt’. Van Merode werd verteld dat hij destijds de eerste steen van het nieuwe jeugdcomplex zou leggen. Met de onthulling van de plaquette wil PSV die belofte op een andere manier alsnog inlossen.    

Van Merode (hier rechts) onthult het beeld Van Merode (hier rechts) onthult het beeld