NS Mura is een onbekende voor PSV

NS Mura is een onbekende voor PSV
2 min

PSV reist volgende week af naar Slovenië voor de enkele ontmoeting met NS Mura. Ondanks de onbekende naam, is de Sloveense ploeg niet nieuw in de Europa League. Zo speelde het in het seizoen 2012-2013 nog in de laatste voorronde tegen Lazio Roma.

Verleden
Het is de zevende keer dat NS Mura een plek in de groepsfase van de Europa League, voorheen UEFA Cup, probeert af te dwingen. In de zes hiervoorgaande pogingen, lukte het de Slovenen nog niet om tot de winterstop actief te zijn in de Europese competitie. Het verst schopte de club het in 2012-2013, toen ze vrij kansloos ten onder gingen tegen het hierboven genoemde Lazio Roma.

Eerste prijs
In 2013 kreeg NS Mura haar huidige naam. Daarvoor heette de club NK Mura. De Sloveense voetbalclub ging in 2013 failliet en maakte om die reden een doorstart onder de nieuwe naam: NS Mura. Vanaf 2018 speelt de ploeg op het hoogste niveau in Sloveniƫ. Afgelopen seizoen wist NS Mura de Pokal Slovenije binnen te slepen, de eerste prijs voor de club sinds de heroprichting in 2013. Door het winnen van de beker mocht NS Mura instromen in de eerste ronde van de Europa League. Daarin werd Nomme Kalju al eenvoudig opzij gezet. Vervolgens bleek NS Mura ook de sterkste in de strijd met AGF Aarhus. Aan PSV de taak een einde te maken aan de opmars van de Sloveense tegenstander.