Nilis is fan van PSV-voorhoede

Artikel
Nilis is fan van PSV-voorhoede

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Nilis looft PSV-aanvallers
Luc Nilis behoeft natuurlijk geen verdere introductie voor de lezer van PSV.nl. De Belg is tegenwoordig assistent-coach bij VVV-Venlo, maar is zijn oude club nog zeker niet uit het oog verloren. Hij sprak met Voetbal International over de PSV-aanvallers van nu. Over Bergwijn: “Goeie jongen, schitterende voetballer. Hij wordt beter en beter.” Voor Luuk de Jong waren er ook mooie woorden. “Twee jaar geleden waren ze Luuk de Jong nog buiten aan het schreeuwen in Eindhoven. Maar hij is mentaal zo sterk. Op de bank gezeten, aanvoerdersband ingeleverd. Maar geweldig teruggevochten. Met zijn talent als nummer 9 zal hij altijd komen bovendrijven. Luuk heeft er alweer een heleboel in liggen, met die beauty tegen Heerenveen vorige week als toetje.” En de eventuele vervanger van Luuk de Jong, die heeft PSV met Sam Lammers ook al in huis volgens de Belg. “Die gaat volgens mij óók een grote toekomst tegemoet. In Heerenveen kan hij nu minuten maken, van daaruit kan hij straks weer verder. Hij heeft alles in zich: prima mentaliteit, een heel goede trap in beide benen en hij bewaart de rust waar nodig.”

https://twitter.com/VI_nl/status/1070381672883998727


Aanvallend ingestelde Ihattaren valt op

Voor Mohammed Ihattaren was woensdag een mooie dag. De 16-jarige talent van PSV mocht voor het eerst meetrainen met de A-selectie. Het Eindhovens Dagblad schreef vol lof over de technicus “Voor het eerste haalde trainer Mark van Bommel de Europees kampioen van eerder dit jaar (bij Oranje onder 17) bij de training van de A-selectie, onder meer na een paar puike prestaties in de UEFA Youth League. In deze Champions League voor A-junioren viel de aanvallend ingestelde Ihattaren elke keer in positieve zin op. Er zit veel variatie in zijn aanvalsspel, waar altijd dreiging vanuit gaat. Vorige week leek een assist van hem op PSV-jeugdspits Yorbe Vertessen in het duel met FC Barcelona onder 19 bijna op tovenarij.

PSV in the Picture in Mexico
De Mexicaanse media hebben het nieuws over het aanstaande ambassadeurschap van Carlos Salcido en Fransisco Rodríguez met open armen ontvangen. De plaatselijke kranten en websites stonden er vol van.

https://twitter.com/Milenio/status/1070053821953454081

Bergwijn vereerd: ‘Maar het kan altijd nog een stapje meer’
In Elf Voetbal verscheen een uitgebreid interview met Steven Bergwijn, dit seizoen één van de smaakmakers bij PSV. De aanvaller sprak onder meer over zijn drang om zich altijd te willen verbeteren en zijn grote doorzettingsvermogen. “Natuurlijk. Heel mooi dat mensen over mij zeggen dat ik net zo'n doorzetter ben als Ronaldo. Ik heb zijn film gezien. Geweldig om te zien wat hij er allemaal voor doet. In zijn film wordt haarfijn duidelijk hoeveel werk voorafgaat aan succes. Hij is waar hij is omdat hij altijd vol overgave aan zichzelf heeft gesleuteld. Dat werkt, zo heb ik zelf inmiddels ook ervaren. Maar zijn film laat ook iets anders zien: dat het altijd nog een stapje méér kan. Je kunt altijd nóg meer in jezelf investeren. Je ontdekt altijd weer nieuwe manieren om je te verbeteren. Manieren die bij je passen. Zoals met voeding bijvoorbeeld.”

Eagles-speler niet blij met winnende Jong PSV’ers
In het Jan Louwers Stadion deed zich maandagavond een grote stunt voor. Jong PSV won namelijk met maar liefst 5-1 van de koploper uit de Keuken Kampioen Divisie. Istvan Bakx, speler van Go Ahead Eagles, uitte zijn ergernis richting een aantal spelers van Jong PSV. "Het zal de nieuwe generatie wel zijn. Maar oh, wat waren ze een potje stoer. En ze konden zo goed voetballen... Je kunt er niks van zeggen als je met 5-1 op je broek hebt gekregen en met de wedstrijden van de komende weken in het achterhoofd wil je niet met rood van het veld. Maar als het puur om die jongens ging, had ik er wel eentje gelust.”

‘Isimat mag uitkijken naar nieuwe club, Ledezma in aantocht bij PSV’
Met die krantenkop keek het Eindhovens Dagblad alvast vooruit op de winterse transferperiode die op 1 januari begint. De krant keek ook naar de situatie van een aantal andere PSV’ers. “Bij PSV kunnen Nicolas Isimat-Mirin, Bart Ramselaar en Ramon Lundqvist in de komende transferperiode vertrekken. De club lijft daarnaast de Amerikaan Richard Ledezma (18) in de loop van deze maand in. De middenvelder wordt, uitgezonderd onvoorziene omstandigheden, rondom het ingaan van de winterstop verwacht en gaat Jong PSV versterken. Daarover is mondeling een overeenkomst bereikt. Behoudens bij (door club en/of speler) niet te weigeren biedingen, vertrekt er niemand van de kern uit de A-selectie.”

Bekijk ook