Nieuws | PSV beloont origineelste supporter met shirt

Artikel
Nieuws | PSV beloont origineelste supporter met shirt

PSV gaat onder jonge, creatieve supporters iedere thuiswedstrijd een shirt van hun favoriete speler weggeven. De club wil op deze manier de trend tegengaan dat jonge fans zich in de slotfase op bepaalde plaatsen ophopen om een shirt te bemachtigen. “We snappen dat kinderen hunkeren naar een shirt en waarderen de creativiteit, maar we hebben geconstateerd dat het voor situaties zorgt die niet wenselijk zijn”, vertelt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips Stadion. Ook het mee naar binnen nemen van bordjes waarmee kinderen de aandacht proberen te trekken is niet langer toegestaan.

Doorstroming
“We zagen steeds meer kinderen en hun ouders zich op bepaalde plaatsen verzamelen en dat zorgde voor problemen met de doorstroming na het laatste fluitsignaal”, vervolgt Van den Boogaart. “Daarnaast nam men steeds eerder een strategische positie in en dat leverde weer klachten op van mensen wiens zicht op het veld beperkt werd.”

Creativiteit belonen
Ondanks de nadelen van deze trend genoot PSV wel van de originaliteit die de jonge fans met regelmaat toonden. Daarom heeft de club besloten om de kunstwerkjes iedere thuiswedstrijd te verzamelen en na iedere wedstrijd de leukste, origineelste of creatiefste bijdrage te belonen. Hij of zij krijgt per post het shirt van de favoriete speler opgestuurd.

Om mee te dingen naar deze bijzondere prijs moeten deelnemers en hun bijdragen aan de volgende voorwaarden voldoen:

-je bordje/tekening is maximaal van A3-formaat en past in een brievenbus.
-noteer naam, adres, favoriete speler en shirtmaat op je creatie.
-je levert je bijdrage in bij de stewards die bij de entree van jouw vak staan.