Nieuws | Gemeente Eindhoven laat geen uitsupporters toe bij PSV - SC Cambuur

Artikel
Nieuws | Gemeente Eindhoven laat geen uitsupporters toe bij PSV - SC Cambuur

PSV heeft van de gemeente Eindhoven medegedeeld gekregen dat er op 12 maart geen uitsupporters welkom zijn. SC Cambuur komt die middag op bezoek in het Philips Stadion voor een Eredivisieduel. Algemeen Directeur Marcel Brands betreurt dat het zover heeft moeten komen.

“We namen vanmiddag kennis van het besluit van de gemeente en betreuren de situatie ten zeerste. Bij voetbal horen uitsupporters. Het is jammer dat een kleine groep het voor de rest verpest. Gastvrijheid is een van de kernwaarden van PSV. We hopen daarom dat we in de toekomst gewoon weer uitsupporters mogen ontvangen. Zoals dat hoort”, aldus Brands.

Advies Nationale Politie
Burgemeester Jeroen Dijsselbloem volgt het advies van de Nationale Politie om geen supporters van FC Groningen en SC Cambuur bij uitwedstrijden toe te laten. "Ik wil geen supporters in Eindhoven ontvangen, die zich zo misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen. Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs”, laat de burgemeester in een persbericht weten.