Nieuwe aanwinsten voor PSV Vrouwen

Artikel
Nieuwe aanwinsten voor PSV Vrouwen

Het vrouwenteam heeft drie nieuwe speelsters aangetrokken voor het nieuwe seizoen. Nederlands jeugdinternational Melanie Bross, Anika Rodriguez uit Amerika en de Spaanse Georgina ‘Gio’ Carreras tekenen bij PSV Vrouwen.

Nieuwe stap voor Brabantse Bross
De 23-jarige Melanie Bross is momenteel jeugdinternational van Oranje O23 en maakt de overstap van sc Heerenveen naar PSV. De linksback uit Heesch tekent voor een seizoen en hoopt in Eindhoven een nieuwe stap in haar ontwikkeling te maken. Bross speelt al vier seizoenen in de Eredivisie Vrouwen, twee jaar bij respectievelijk sc Heerenveen en Achilles’29.

Internationale ervaring voor PSV
De Spaanse Georgina ‘Gio’ Carreras komt het middenveld versterken. De 31-jarige Carreras komt over van Valencia CF, waar ze sinds 2013 een vaste waarde vormde. De voormalig aanvoerder van Valencia CF tekent voor twee seizoenen bij PSV Vrouwen.

Aanwinst Anika Rodriquez komt over van Portland Thorns FC uit de NWSL. Rodriquez kan op middenveld en in de aanval uit de voeten. De Californische tekent voor een seizoen voor de huidige nummer een van de Eredivisie Vrouwen. Rodriquez speelt momenteel nog met Thorns FC de 2020 NWSL Challenge Cup in Utah alvorens ze naar PSV overstapt. 

Start voorbereiding 2020 – 2021
PSV Vrouwen start vanaf 13 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met de komst van Bross, Carreras en Rodriguez komt de selectie van coach Sander Luiten inmiddels op 22 speelsters.

Bekijk ook