Nieuw contract voor Anika Rodriguez

Artikel
Nieuw contract voor Anika Rodriguez

Anika Rodriguez heeft haar contract bij PSV Vrouwen verlengd. De 24-jarige vleugelspeelter uit Amerika tekende in het Philips Stadion voor één seizoen (tot medio 2022) bij.

Ontwikkeling
Rogriguez, een Amerikaanse met een Mexicaanse achtergrond, kwam als vleugelaanvaller naar PSV Vrouwen toe, maar heeft zich sinds de winterstop als vleugelverdediger in het elftal gespeeld. De speelster kwam afgelopen zomer over van Amerikaanse topclub Portland Thorns FC. Tegen ADO Den Haag (1-1) maakte Rodriguez onlangs haar eerste goal in het PSV-shirt. 

Familie
Haar familie zag die goal via de televisie en keek via ZOOM mee toen ze haar vernieuwde contract ondertekende. “Mede door hun gemis en heimwee heb ik een lastige start in Europa gekend”, zei Rodriguez. “Ik ben hier gelukkig goed opgevangen door de staf en speelsters en zit inmiddels volledig op mijn plek. Ik ben vanuit Amerika gewend aan de energieke speelwijze die onze coach graag speelt, met veel druk vooruit. Ik kijk ernaar uit om binnen PSV een belangrijke bijdrage aan het team te blijven leveren.”

Bekijk ook