‘Niet freewheelend naar zondag toeleven’

Artikel
‘Niet freewheelend naar zondag toeleven’

In de wetenschap dat PSV geen puntenrecord meer kan behalen en het kampioenschap binnen is, reist PSV zondag af naar Den Haag voor het uitduel met ADO. Een wedstrijd, die Phillip Cocu ondanks dat er voor zijn team niet heel veel meer op het spel staat, wil winnen. “We leven niet freewheelend naar zondag toe.”

Druk eraf   
Dat vertelde de hoofdcoach vrijdagmiddag op De Herdgang tijdens het persgesprek. Cocu: “Kijk de druk is eraf, de spanning zat vooral de weken voorafgaand aan het duel met Ajax. Maar je speelt wel om te winnen. Zo hebben we ook getraind. Het is aan de groep om te laten zien dat ze dat zonder die spanning ook kunnen. Sommige jongens vinden het fijn dat die is weggevallen. Andere spelers hebben die spanning juist nodig.”

Wijzigingen  
Cocu wilde zijn volledige elftal niet onthullen, maar verklapte wel dat hij zijn team niet volledig gaat omgooien. “Misschien op een á twee posities, maar de grote lijnen zullen hetzelfde zijn als eerder dit seizoen”, aldus Cocu die de laatste twee wedstrijden ingaat in de wetenschap dat PSV enkel voor de winst speelt. “Het is jammer dat we geen puntenrecord meer kunnen halen, de wedstrijd tegen Roda JC was erg kort na alle feesten. Wij gaan echter niet freewheelend naar zondag toeleven. We willen winnen.”

Romero    
Dat moet PSV doen zonder Luuk de Jong. De aanvaller die in het kampioensduel met Ajax uitviel is nog niet wedstrijdfit. Jeroen Zoet is wel weer aangesloten bij de groep en kan in Den Haag het doel weer verdedigen. Maxi Romero richt zich ondertussen op komend seizoen. “We hebben hem gehaald om hem te laten wennen aan de club, de omgeving, de mensen hier en de manier van spelen, maar natuurlijk hadden we ook gehoopt dat hij minuten kon maken."

"Het is mentaal heel zwaar geweest voor hem", vervolgde Cocu. "Hij is hier met grote verwachtingen naartoe gekomen. Net op het moment dat hij wedstrijdminuten kon maken, kreeg hij een terugslag en moest hij twee stappen achteruit zetten. Daar heeft hij het moeilijk mee gehad, maar gelukkig hebben een aantal jongens hem uitstekend opgevangen. Dat hebben wij als staf natuurlijk ook geprobeerd.”  

Bekijk ook