'Negatieve gedachtes kun je beïnvloeden’

'Negatieve gedachtes kun je beïnvloeden’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu drukt zijn spelers op het hart dat de mindere resultaten hun spel niet moeten overnemen. “Wat-alsscenario’s geven negatieve energie. Daar moeten we helemaal niet mee bezig zijn. Dat zijn slechts gedachtes en gedachtes kun je zelf beïnvloeden”, sprak de coach tijdens het persgesprek op De Herdgang.

‘Heel hoog niveau aantikken’
Aan het duel met FC Rostov wilde Cocu niet te veel woorden vuilmaken. “Die uitschakeling hebben we afgesloten. Het duel is geanalyseerd en ik sta nog altijd achter de keuzes die ik heb gemaakt. Als ik niet meer achter mijn eigen keuzes sta, moet ik me misschien afvragen waarom ik dit werk nog doe. Maar dat doe ik dus zeker niet.” Veel liever praat Cocu over hoe hij de negatieve tendens kan doorbreken. De trainer is de eerste die erkent dat het stukken beter moet met PSV en is er tegelijkertijd van overtuigd dat zijn team dat in zich heeft. “Als het allemaal mee gaat zitten en we stapjes gaan maken dan weet ik zeker dat dit team weer een heel hoog niveau gaat aantikken.”

Niks te winnen, alles te verliezen
Hekkensluiter Go Ahead Eagles lijkt een ideale tegenstander om zijn elftal die richting op te sturen. Zijn ploeg heeft echter ook alles te verliezen. “Dat is duidelijk, wij moeten ervoor zorgen dat we het initiatief nemen en de wedstrijd maken. Winst is het enige dat telt. Ik hoop dat de supporters, zoals altijd, achter ons blijven staan. Dat kan de ploeg enorm helpen.” Cocu kan tegen de ploeg uit Deventer in ieder geval weer beschikken over Jetro Willems. De vleugelverdediger trainde vrijdag volledig mee met de groep. Andrés Guardado en Jürgen Locadia zijn nog niet inzetbaar. Jorrit Hendrix speelt zoals eerder aangegeven vrijdagavond mee met Jong PSV.