Narsingh en Jozefzoon nemen afscheid van PSV

Narsingh en Jozefzoon nemen afscheid van PSV
2 min

In de rust van PSV - N.E.C. Nijmegen nemen Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon afscheid van PSV. Beide vleugelspelers vervolgden deze winter hun carrière in Engeland.

26 goals in 159 duels
Luciano Narsingh kwam in de zomer van 2012 naar PSV en vertrok deze zomer naar Swansea City. In Eindhoven groeide Narsingh bij zijn komst al snel uit tot basisspeler. In zijn eerste halfjaar kwam hij tot 18 wedstrijden, waarin hij 6 keer scoorde. Daarna raakte hij zwaar geblesseerd waardoor hij noodgedwongen maanden moest revalideren.

Aan het begin van het seizoen 2014-2015 heroverde de aanvaller, inmiddels goed voor 19 interlands en 4 doelpunten, zijn basisplaats en vierde hij in die hoedanigheid ook zijn eerste titel. Een jaar later deed hij dat, wederom als basisspeler, opnieuw. In totaal speelde Narsingh 159 wedstrijden in het rood en wit van PSV, waarin hij tot 26 doelpunten en 31 assists kwam. Ook won hij driemaal de Johan Cruijff Schaal.

Beslissend in topduels
Florian Jozefzoon, die naar Brentford FC vertrok, kwam in de zomer van 2013 naar PSV en speelde sinds die tijd 64 wedstrijden in het eerste elftal. Daarin scoorde Jozefzoon, die eerder speelde bij NAC Breda, RKC Waalwijk en Ajax, zeven keer. Als PSV’er vierde hij meerdere successen, waaronder twee landskampioenschappen. Zijn beste periode beleefde hij in 2014, toen hij tijdens topwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord van grote waarde was. Ajax – PSV besliste hij in de zomer met de 1-3 en tegen Feyenoord gaf hij, kort voor de jaarwisseling de beslissende assist op Memphis waardoor PSV met 4-3 won.