Napraten: Veel lof voor ‘schaduwspits’ Thomas

Napraten: Veel lof voor ‘schaduwspits’ Thomas
3 min

De media berichten iedere dag uitvoerig over het wel en wee van PSV. De analyses over aanstaande en gespeelde duels of leukste interviews die zijn verschenen bundelen we en lees je via PSV.nl.

Nieuwe blikvangers Lammers en Thomas
Sam Lammers en Ryan Thomas waren allebei trefzeker in de 0-3 zege op ADO Den Haag. Wat beide spelers ook gemeen hebben is dat ze terugkomen van een zware blessure. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn Lammers en Thomas frisse gezichten die PSV weer wat glans geven. ‘Met een aantal nieuwe blikvangers probeert PSV in de Eredivisie de weg naar boven weer te vinden. De eerste treden zijn voorlopig overtuigend beklommen, maar de PSV’ers vinden dat ook twee zwaluwen nog geen zomer maken’, schrijft het ED. “We mogen heel blij zijn met deze overwinning, als je kijkt waar we vandaan komen”, zei Lammers na het duel in Den Haag.

Belangrijke rol Thomas
Niet alleen door het ED werd Thomas geprezen voor zijn optreden. Ook Voetbal International zag dat de ‘schaduwspits’ een belangrijke rol vervulde. Thomas wist opnieuw te scoren, net als de vorige wedstrijd tegen Willem II. Maar ook in balbezit was de Nieuw-Zeelander van belang. ‘Alle passes die hij verzond bereikten hun bestemming. Daarmee was Thomas logischerwijs de meest passzuivere speler op het veld. Geen toeval, want ook tegen Willem II was hij al de PSV’er met de meeste aangekomen passes geweest.’

’Geslaagd experiment’
Ook FOX Sports-analist Mario Been is lovend over het spel van Thomas. “Buiten het feit dat hij een 100% passnauwkeurigheid had, was hij ook constant in het zestienmetergebied te vinden. Het is een loopwonder die zorgt voor diepgang. Een experiment dat vooralsnog geslaagd is.”

Meer goals
De andere doelpuntenmaker in Den Haag was Cody Gakpo. Met een hard schot van dichtbij verschalkte hij doelman Luuk Koopmans. “Ik ben er blij mee”, sprak Gakpo na afloop tegenover het ED. De aanvaller staat na het weekend op vijf doelpunten in de Eredivisie. Ondanks de 0-3 had de score hoger uit moeten vallen, vindt Gakpo. Daarbij was het een tijd geleden dat PSV met een ruime voorsprong een uitwedstrijd rustig kon uitspelen. “Het is fijn om dan in de eindfase meer ruimtes te krijgen, maar er hadden wel meer goals kunnen vallen”, vond Gakpo.

Vertrouwen
Daniël Schwaab speelde tegen ADO zijn honderdste wedstrijden in de Eredivisie. Ondanks de tweede overwinning op rij blaast de Duitser niet te hoog van de toren. “Je kunt zien dat we weer iets meer vertrouwen hebben. Het is belangrijk dat we de volgende stap hebben gemaakt, uit op kunstgras is het altijd moeilijk. Maar we zijn het gevecht aangegaan. Als we dit altijd brengen, hebben we ook de voetballende kwaliteiten om het verschil te maken”, stelde Schwaab tegenover het ED.

‘Anderlecht wil Luckassen definitief overnemen’
Derrick Luckassen is bezig aan een goed seizoen bij Anderlecht. De Belgische club huurt het dit seizoen, met optie tot koop. ‘De kans is groot dat de Belgen die optie zullen lichten. De verdediger is daarbij officieel benaderd door de bond van Ghana. Een interlandcarrière lonkt voor de PSV-huurling’, meldt VI.