Nadere kennismaking met Real Sociedad

Nadere kennismaking met Real Sociedad
3 min
PSV1

Omdat PSV donderdag voor het eerst in de historie tegen Real Sociedad speelt, maken we nader kennis met de Spaanse ploeg. De club uit de Baskische hoofdstad San Sebastian staat op dit moment op de vierde plaats in La Liga en behaalde in vier wedstrijden, negen punten. Enkel van FC Barcelona werd dit seizoen verloren.

Kwalificatie Europa League
Afgelopen seizoen eindigde Real Sociedad de Fútbol – zoals de club voluit heet – als vijfde in de Spaanse competitie. Dit is de beste positie die de club heeft gehaald sinds seizoen 2012-2013. Toen eindigde de club vierde. Door dit resultaat, kwalificeerde het team zich dit jaar voor de UEFA Europa League. Het nieuwe seizoen is de ploeg veelbelovend gestart, zoals te zien is aan onderstaande uitslagen.  

-         FC Barcelona - Real Sociedad 4-2
-         Real Sociedad - Rayo Vallecano 1-0
-         Real Sociedad - Levante 1-0
-         Cádiz - Real Sociedad 0-2

Europa League
Real Sociedad doet dit seizoen voor het derde jaar mee aan de Europa League. Afgelopen seizoen speelde het in de groepsfase en overwinterde het onder andere ten koste van AZ. In de eerste knock-outronde was Manchester United te sterk.  

Trainer
De trainer van Real Sociedad is oud-voetballer Imanol Alguacil. Hij is geboren op 4 juli 1971 in Ohio. De Spanjaard begon als assistent-trainer in 2013. Een jaar later was hij werkzaam als trainer voor de club. Alguacil speelde zelf het grootste gedeelte van zijn carrière voor Real Sociedad. 

Estadio Anoeta
Real Sociedad speelt in het stadion: ‘Estadio Anoeta’. Het stadion heeft een capaciteit van 39.500 fans en is daarmee net iets groter dan het Philips Stadion waar plaats is voor 35.000 bezoekers. Estadio Anoeta ligt ten zuiden van het centrum van San Sebastian.

Nederlandse competitie
De Zweedse spits Alexander Isak speelt sinds 2019 voor Real Sociedad. In 2016 was de aanvaller actief in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund waar destijds Mario Götze speelde. In het seizoen 2018-2019 werd de aanvaller verhuurd aan Willem II. Hij speelde zestien wedstrijden en maakte voor de club dertien doelpunten. Ook speelde hij een wedstrijd tegen PSV. Willem II verloor met 3-0 thuis op 25 april 2019. Een paar maanden later vertrok hij naar Real Sociedad. Ook Alexander Sørloth heeft een verleden in de Nederlandse competitie. Van 2016 t/m 2017 speelde hij voor FC Groningen

Sterspeler
De onbetwiste blikvanger van Real Sociedad komt uit de eigen gelederen. Mikel Oyarzabal maakte vanaf zijn debuut in het seizoen 2015-2016 meer dan veertig doelpunten voor de Basken. Afgelopen zomer was hij op Euro 2020 actief met Spanje en scoorde hij tegen Zweden.

wedstrijden
PSV1
tijdlijn