NAC neemt Lundqvist over van PSV

NAC neemt Lundqvist over van PSV
2 min

Ramon Lundqvist vervolgt zijn carrière in Breda. De 21-jarige Zweedse middenvelder verlaat PSV voor NAC, dat 17e staat in de Eredivisie. In het Rat Verlegh Stadion ondertekent hij een verbintenis voor 2,5 jaar.

Jeugdopleiding    
Ramon Lundqvist voetbalt sinds 2013 in Nederland. PSV nam hem destijds over van Kalmar FF en direct op in de jeugdopleiding. Via PSV onder 17, waar hij onder leiding van huidig assistent-trainer Jürgen Dirkx indruk maakte, stroomde de Zweed door naar PSV onder 19 en Jong PSV. Op 29 augustus 2015 maakte Lundqvist zijn debuut voor de beloften, in een competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Lundqvist kwam na rust het veld in voor Moussa Sanoh en gaf direct een assist.

Competitiedebuut in 2016  
Begin seizoen 2016-2017 volgde een competitiedebuut in het eerste. Uit bij N.E.C. maakte Lundqvist zijn eerste minuten voor PSV. Mede door twee zware tegenslagen bleef het uiteindelijk bij vijf optredens in het A-elftal van de club. Namens Jong PSV kwam Lundqvist een kleine vijftig keer in actie. Dit seizoen was hij goed voor zeven treffers in de Keuken Kampioen Divisie.