Nababbelen: PSV bereikt groepsfase

Artikel
Nababbelen: PSV bereikt groepsfase

Na de gewonnen return tegen Apollon Limassol heeft PSV de groepsfase van de Europa League bereikt. Er wordt veel over PSV geschreven, altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert de belangrijkste berichten die je niet wil missen.

Jorrit Hendrix: ‘Dan is het makkelijk voetballen’
Na afloop van de wedstrijd sprak Jorrit Hendrix met het Eindhovens Dagblad. Hij was goed gestemd over de vorm van PSV, maar zag nog wel verbeterpuntjes: “Verdedigend stonden we goed, maar als we de bal dan veroveren dan waren we hem te snel kwijt of te slordig.” De middenvelder zag dat het na de eerste goal al voorbij was: “Na de 1-0 gingen de kopjes hangen en deden de spelers van Apollon niet meer wat er gevraagd werd. Dan is het even makkelijk voetballen.”

Pingpongwedstrijd
Donyell Malen was de man in vorm tijdens de wedstrijd. Twee doelpunten en twee assists voor de aanvaller. “Het was een beetje een pingpongwedstrijd, tik-tik-tik over en weer. Pas later bleven we rustig en speelden we goed de kansen uit”, vertelt Malen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Welke van zijn doelpunten of assists het mooist was wist hij niet te vertellen: “Elk moment dat ik belangrijk kan zijn is mooi.”

Reon Boeringa: ‘Malen is een toptalent’
Voetbal International-analist Reon Boeringa was te spreken over het optreden van Donyell Malen gisteren: “Hij is ontzettend snel, doelgericht en heeft een goede dribbel. Maar hij heeft ook nog hele goede techniek in de kleine ruimte.” De journalist denkt dat de kwaliteiten van de spits beloond zullen worden: “Malen is een toptalent en het is een kwestie van tijd voordat hij bij Oranje komt.”

Mark van Rijswijk: ‘Baumgartl is een goede aankoop geweest’
Na afloop van de uitwedstrijd tegen Apollon Limassol ging het met name over de aanval van PSV, maar Fox Sports-analist Mark van Rijswijk was ook erg gecharmeerd van een andere belangrijke PSV-speler: Timo Baumgartl. “De laatste zes wedstrijden heeft PSV maar één doelpunt tegen gekregen en dat is sinds Baumgartl in de basis staat”, zegt van Rijswijk bij Voetbalpraat. “Het is een goede aankoop geweest en PSV staat nu gewoon goed.”

Europa League Throwback
Omroep Brabant blikt terug op de vorige keer dat PSV de groepsfase van de Europa League haalde. Dat was in het seizoen 2014-2015. Ook ditmaal begon PSV in de voorrondes met wedstrijden tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten en Sjachtjor Salihorsk uit Wit-Rusland. In een groep met Estoril-Praia, Dinamo Moskou en Panathinaikos wist PSV het hoofd boven water te houden, maar in de 16e finale bleek Zenit Sint-Petersburg een maatje te groot voor de Eindhovenaren. Bekijk hier de hele terugblik.