Na het goede spel moeten nu ook de zeges komen

Na het goede spel moeten nu ook de zeges komen
2 min

Winnen staat de komende weken voorop voor PSV. Dat zei trainer Phillip Cocu op het persgesprek vrijdagmiddag op De Herdgang. Samen met zijn ploeg staat de trainer voor een drukke periode, waarin Phillip Cocu met PSV wil stijgen op de ranglijst.

Serie neerzetten
In een tijdsbestek van drie weken speelt PSV zeven wedstrijden met daarin onder meer de dubbele ontmoeting met FC Bayern München. “Er komen veel wedstrijd aan, en die zijn allemaal belangrijk. Het allerbelangrijkste? Morgen winnen”, was Cocu gedecideerd. “We zullen een goede serie neer moeten zetten om de achterstand in de competitie niet groter te maken. We gaan er alles aan doen om dat op een goede wijze te doen, maar winnen staat voorop.”

Aantal twijfelgevallen      
Dat moet PSV in ieder geval nog doen zonder de geblesseerde Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix. Santiago Arias kwam gisteren als laatste van alle internationals terug, maar is volgen de trainer ‘goed teruggekeerd’. Cocu: “Er zijn nog wel wat twijfelgevallen. Morgen hakken we daarover knopen door.”

Lof voor Zoet    
Op verzoek blikte Cocu ook nog eventjes terug op de keeperscarrousel bij Oranje. Jeroen Zoet verloor bij het Nederlands elftal zijn plaats onder de lat aan Maarten Stekelenburg. Het verbaasde Cocu enigszins en prees zijn doelman tijdens de persconferentie. “Jeroen heeft zich als een prof opgesteld en goed getraind bij Oranje. Op een hoog niveau. Hij is mentaal heel sterk is geworden, heeft zich goed ontwikkeld en ik vind dat hij heel goed staat te keepen. Bij Oranje speelde hij niet, hier wel.”