Mwene scoort zijn eerste voor PSV: ‘Voelt heel goed’

Mwene scoort zijn eerste voor PSV: ‘Voelt heel goed’
2 min

Het was een bijzondere wedstrijd voor Phillipp Mwene. Hij gooide de wedstrijd op slot met de 4-1, zijn eerste doelpunt voor PSV. De Oostenrijker is trots op de teamprestatie: “We moesten er hard voor vechten.”

Fans
“Het is jammer dat de fans er niet waren om het te vieren, maar het voelt heel goed”, vertelt Mwene over zijn doelpunt. PSV kwam eerst op achterstand, maar vocht zich terug en won overtuigend. De Oostenrijker geniet van de winst: “We hebben hard gewerkt om beter te worden en terug te komen in de wedstrijd. Dan is het heel fijn om dat te bekronen met een goal.”

Links of rechts
De vleugelverdediger kan links en rechts uit de voeten, maar lijkt zijn plaats op de rechterflank wel te hebben gevonden. “Ik heb geen favoriete kant”, vertelt Mwene. “Links kan ik vaker schieten, rechts kan ik vaker een voorzet geven. Vandaag ging het heel goed vanaf de rechterflank.” De aanvaller op de rechterflank was vandaag Ritsu Doan, die leverde de assist op de goal van Mwene. “Of het een bewuste pass was, weet ik niet. Maar dat maakt niet uit”, vertelt de rechtsback. “Hij gaf een aantal wedstrijden geleden nog een geweldige assist met zijn hak, dus hij heeft wel het inzicht om spelers te vinden.”

Real Sociedad
De volgende wedstrijd is een belangrijke. Tegen Real Sociedad wordt gespeeld om overwintering in de Europa Leauge. Mwene heeft er vertrouwen in, maar beseft dat het moeilijk wordt: “Een punt is genoeg, maar we gaan om te winnen. Het is een van onze betere tegenstanders. We willen in de Europa Leauge blijven, dat spreekt voor zich. Daar spelen veel goede teams en daar willen we verder gaan. We gaan alles geven om door te gaan.”