Mutaties PSV Academy winterstop 2020

Artikel
Mutaties PSV Academy winterstop 2020

De eerste trainingen op de PSV Academy zijn weer gestart met het vizier op de start van de kampioenspoules. Met ingang van de tweede seizoenshelft zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen de jeugdelftallen.

Staf
Wegens het aanstellen van Ernest Faber en Adil Ramzi bij PSV 1 zijn er binnen de staf van de jeugdopleiding enkele posities gewijzigd dit komende half jaar. Kevin Moeliker schuift door naar de vrijgekomen trainerspositie van PSV O17. Moeliker wordt daarbij geassisteerd door Anthony Lurling die doorschuift vanuit PSV O15. Colin Bergmans wordt de vaste assistent bij PSV O15 naast trainer Vincent Heilmann. Coördinator Rick de Rooij neemt met ondersteuning van coördinatoren Edwin de Wijs en Vincent Heilmann tijdens de tweede seizoenshelft de taken waar voor Hoofd Jeugdopleiding.  

Spelersmutaties
Noni Madueke en Shurandy Sambo zijn in de winterstop definitief doorgestroomd naar Jong PSV. Johan Bakayoko is overgeheveld van PSV O17 naar PSV O19. Binnen de PSV Academy zijn er meer jeugdspelers die vanaf heden met hogere leeftijdscategorieën meetrainen maar niet definitief doorschuiven naar een hoger elftal.

In overleg is er gekozen om een ander traject met jeugdspelers Immanuel Hagemans en Khaled Razak te gaan volgen. Het tweetal maakt vanaf heden geen onderdeel meer uit van PSV O15. Met ingang van de tweede seizoenshelft heeft Nigel Lonwijk (PSV O19) de definitieve overstap gemaakt naar de Engelse voetbalclub Wolverhampton.