Mondeling akkoord PSV en Phillip Cocu

Artikel
Mondeling akkoord PSV en Phillip Cocu

PSV is blij te kunnen melden dat het een mondeling akkoord heeft bereikt met hoofdcoach Phillip Cocu over het verlengen van zijn verbintenis tot de zomer van 2019. Op de kerstbijeenkomst van PSV maakte PSV, bij monde van Marcel Brands, het nieuws ten overstaan van alle werknemers bekend. Cocu is sinds het seizoen 2013-2014 hoofdcoach van PSV. Met assistent-trainer Chris van der Weerden is eenzelfde mondeling akkoord bereikt.

2015, het jaar van Cocu
Sinds Phillip Cocu hoofdcoach van PSV is, maakt de club een mooie periode door. Na een wat tegenvallend eerste half jaar eindigde de club in het seizoen 2013-2014 op een vierde plaats in de Eredivisie. De ontwikkeling van het team was na de winterstop echter duidelijk zichtbaar en werd in het seizoen 2014-2015 doorgezet. Op 1 januari 2015 bezette PSV de koppositie in de competitie en die gaf het in het vervolg van het seizoen niet meer af. Zodoende bezorgde Cocu PSV op 18 april de eerste landstitel in zeven jaar tijd. Een maand later, op 17 mei, besloot PSV het seizoen met een 3-2 overwinning op ADO Den Haag, wat de ploeg uiteindelijk 85 punten opleverde. Een puntenrecord in de Eredivisie. In de huidige jaargang, het derde onder leiding van Cocu, won PSV bovendien de Johan Cruijff Schaal en overwinterde het in de UEFA Champions League. Het nieuwe contract is een passende bekroning van een prachtig 2015. Voor PSV en Cocu zelf.

Phillip Cocu: 'Zit nog veel rek in'
Op sportcomplex De Herdgang, reageerden Brands en Cocu, iets na de mededeling aan het personeel op het akkoord tussen beide partijen. De trainer zelf kijkt ernaar uit om zichzelf en PSV verder te ontwikkelen. "Wij zijn aan een bepaald traject begonnen. Een traject met een mooie visie, dat ook een mooie ontwikkeling doormaakt. Toch zit er nog veel rek in dat traject, in de club en in mezelf. Ik wil de ingezette lijn graag doortrekken", aldus Cocu, die aangaf dat hij zich blijft richten op het opleiden van spelers, aangevuld met sterke jongens van buitenaf. "We zijn ons gaan focussen op de eigen jeugdopleiding, ik zie daar een groot aantal talenten lopen die ik graag wil ontwikkelen tot goede PSV-spelers. Tegelijkertijd willen we de selectie blijven aanvullen met wat meer ervaren spelers. Dat blijven we waar mogelijk ook doen."

Brands: 'Phillip de beste die we ons kunnen wensen'
Volgens technisch manager Brands is Cocu de ideale coach voor PSV op dit moment. "Wij zijn heel blij met Phillip. De spelers zijn enthousiast over hem, de jeugdopleiding maakt een mooie ontwikkeling door, kortom voor ons is Phillip de beste coach die we ons op dit moment kunnen wensen. Ik ben heel blij dat hij hier blijft."

Alles gewonnen in Nederland
Naast de Johan Cruijff Schaal, de landstitel en overwintering in de UEFA Champions League won PSV in 2012 onder leiding van Cocu ook de KNVB beker. Hij nam het destijds tijdelijk over van Fred Rutten, onder wie hij als assistent-trainer al bij het eerste elftal betrokken was. Het seizoen daarna was Cocu verantwoordelijk voor PSV onder 19, waarmee hij eveneens de beker won.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Georginio Wijnaldum

Video

SAMENVATTING | Jong PSV - Telstar

Video

SAMENVATTING | Willem II - PSV

Video