‘Mijlpalen, records en een selectie met vertrouwen’

Artikel
‘Mijlpalen, records en een selectie met vertrouwen’

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Een goed signaal’
Hoofdcoach Roger Schmidt kan, ondanks de 0-2 voorsprong, goed leven met een gelijkspel tegen Ajax. “Ik ben niet helemaal tevreden, maar we hebben goed gespeeld tegen een zware tegenstander. Dit is een goede start van het jaar.” De PSV-coach is van mening dat zijn ploeg het in balbezit bij vlagen beter had kunnen doen, maar ziet tegelijkertijd dat het elftal in de eerste 45 minuten amper kansen weggaf. Al met al put Schmidt vertrouwen uit de eerste topper in januari. “Als we op dit moment gelijkspelen en zelfs hadden kunnen winnen, dan is dat een goed signaal.”

Rosario en Malen trots met een nare nasmaak
“Het was een mooi meetmoment”, vertelt Pablo Rosario voor de camera van PSV TV. “Maar het is wel heel zonde om gelijk te spelen als je 0-2 voorstaat.” Donyell Malen sluit zich aan bij de woorden van zijn medespeler. De spits geeft aan dat hij teleurgesteld is door de uitslag, maar ook een gevoel van trots overhoud vanwege de sterke teamprestatie. Rosario kreeg nog de vraag of hij denkt dat de titelstrijd pas ver in dit seizoen wordt beslist: “Zeker. Het is heel vroeg in dit seizoen. Woensdag krijgen we AZ alweer, dat wordt ook weer een mooie wedstrijd.”

Zahavi speler van het weekend
Mede door zijn twee doelpunten in de Johan Cruijff Arena is Eran Zahavi bij ESPN uitgeroepen tot speler van het weekend. De analisten in de studio van Dit Was Het Weekend kozen de PSV-aanvaller, tezamen met de stemmers via de ESPN-App. Ook van Voetbal International kreeg Zahavi het hoogste cijfer toebedeeld. VI gaf de Israëliër een 8 voor zijn prestatie tegen Ajax.

5.000e doelpunt is reden voor statistieken
Eran Zahavi was met zijn eerste treffer verantwoordelijk voor het 5.000ste Eredivisie-doelpunt van PSV. Het Eindhovens Dagblad dook de historie in en komt met een interessant statistiekenoverzicht. Zo zocht de krant uit dat PSV 377 verschillende doelpuntenmakers kent. Na de Nederlandse nationaliteit scoorden Belgen in dienst van PSV het vaakst in de Eredivisie. Guus Hiddink is voor Kees Rijvers de meest scorende PSV-coach in de geschiedenis van de Eredivisie. De favoriete tegenstander van PSV is NAC Breda, waar de club 258 keer tegen scoorde. Klik op de tussenkop om het hele artikel te lezen.

Invalbeurt Guti levert clubrecord op
Na lang blessureleed maakte Guti tegen Ajax voor het eerst zijn opwachting voor PSV dit seizoen. De Mexicaan is speler nummer 32 waar Schmidt beroep op deed in de Eredivisie. Daarmee is het oude record van 31 uit de boeken. Het nationale record staat op naam van FC Utrecht, die club bracht in 2014-2015 36 spelers binnen de lijnen. PSV kan in elk geval met Marco van Ginkel nog dichter bij dat record komen.

PSV en Ajax breken record
Ajax - PSV is de best bekeken Eredivisie-wedstrijd ooit, meldt het Algemeen Dagblad. ESPN maakte bekend dat bijna 1,5 miljoen mensen de kraker live via de zender keek. Het oude record stond op naam van Ajax en Feyenoord uit 2019, waar ruim 1,4 miljoen mensen naar keken.