Mijlpaal Zoet lonkt, Van Ginkel scoort er op los

Artikel
Mijlpaal Zoet lonkt, Van Ginkel scoort er op los

PSV begint zaterdagavond als koploper aan de Brabantse derby tegen Willem II. Na de grote overwinning op FC Utrecht heeft het elftal van hoofdcoach Phillip Cocu de koppositie overgenomen van Feyenoord. Willem II is wat minder voortvarend gestart. De Tilburgers wonnen dit seizoen pas één keer en bezetten de zeventiende plaats in de Eredivisie.

Sterke reeksen
41 keer eerder speelde PSV in het Philips Stadion tegen Willem II. En niet zonder succes, want maar liefst 36 keer bleven de drie punten in Eindhoven. De Tricolores wisten slechts twee keer te winnen. De laatste keer dat PSV in eigen huis van Willem II verloor is al ruim 34 jaar geleden. PSV heeft bovendien al veertien keer op rij gewonnen van de Tilburgers in Eindhoven.

PSV zal het niet erg vinden om weer eens op zaterdagavond te spelen. De ploeg is al 39 competitieduels op zaterdag op rij ongeslagen. Maar dat is niet de enige mooie reeks die PSV momenteel neerzet. De laatste veertien thuiswedstrijden in de Eredivisie werden in winst omgezet. Willem II won in zijn laatste uitwedstrijd van Roda JC Kerkrade. De zes keer daarvoor ging de ploeg van hoofdcoach Erwin van de Looi onderuit zonder te scoren.

Trefzekere Van Ginkel
Marco van Ginkel speelt graag tegen Willem II. De aanvoerder maakte in zijn laatste drie ontmoetingen met de Tilburgers vier goals. Alleen tegen AZ scoort Van Ginkel vaker. Jeroen Zoet kan zaterdagavond zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie spelen. Van zijn voorgaande 199 duels keepte hij er 67 voor RKC Waalwijk en 132 voor PSV.