Meierijstad opent PSV Foundation Academy

Artikel
Meierijstad opent PSV Foundation Academy

PSV Foundation heeft vanaf zaterdag 9 oktober een nieuw trainingscomplex in Meierijstad. De PSV Foundation Academy Meierijstad biedt in de gemeente aangepast sporten zoals Amputatievoetbal, Blindenvoetbal, Elektrische rolstoelvoetbal en Framevoetbal aan.

Locatie
Het complex is na het terrein in Tongelre de tweede trainingsfaciliteit die PSV Foundation opent. Freek Biemans, coördinator van PSV Foundation, legt uit dat de nieuwe locatie in Meierijstad mede is uitgekozen vanwege de ligging. “De gemeente ligt centraal in het zuidoosten van Brabant. Voor deelnemers uit de hele provincie is dit een toegankelijke plaats. Daarnaast ziet de gemeente het initiatief als een speerpunt in haar beleid”, aldus Biemans. “Zij wil sporten mogelijk maken voor iedereen.”

Passend voetbal
Onder de verzamelnaam ‘passend voetbal’ zijn verschillende vormen van aangepast voetbal gecreëerd zodat mensen met een beperking hun sport kunnen beoefenen. PSV Foundation Academy Meierijstad biedt een aantal van deze sporten aan:

• Amputatievoetbal
• Blindenvoetbal
• Elektrisch rolstoel voetbal
• Framevoetbal

Deelname aan een van de bovenstaande sporten is gratis. In de toekomst wordt het aanbod van passend sporten op deze locatie uitgebreid.

Opening
Bij de opening waren Wethouder Coby van der Pas, PSV-speelster Laura Strik en PSV Foundation-bestuurslid Frank van Eekeren samen met zestig deelnemers aanwezig. Het aanbod op deze locatie is mede mogelijk door Stichting Zwaluwen Jeugdactie en Gehandicaptensport Nederland. Zwaluwen Jeugdactie overhandigden bij de opening ook nog een cheque t.w.v. € 7.500,- aan PSV Foundation.