Mediaoverzicht | PSV-fan 'Down Under' houdt seizoenkaart

Artikel
Mediaoverzicht | PSV-fan 'Down Under' houdt seizoenkaart

Omdat de samenleving gedomineerd wordt door de gevolgen van het coronavirus, staat het voetbal voorlopig even stil. PSV is echter altijd onderwerp van gesprek. Blijf op de hoogte van het clubnieuws in deze aangepaste PSV in the Picture.

Clubliefde
PSV start deze week met de communicatie over Seizoen Club Cards voor komend seizoen. Hoewel nog veel onzeker is, weet de club in ieder geval zeker dat PSV-supporter Bart van Gemert zijn kaart zal verlengen. Bijzonder, omdat Van Gemert in Australië woont en werkt. “Supporter ben je ook in moeilijke tijden”, vindt hij. “De afgelopen jaren kon ik er vaak iemand anders blij mee maken en de kaart doorgeven. Nu wordt dat waarschijnlijk moeilijker, maar dat maakt me niet uit. Ik heb er het geld wel voor over, PSV is nou eenmaal een heel belangrijk deel van mijn leven. Vroeger, nu en dat zal altijd zo blijven.”

Ervaringsdeskundige Rijvers: wees voorbereid
Voormalig PSV-trainer Kees Rijvers (93) maakte zelf als voetballer verschillende periodes zonder de sport mee, vanwege externe oorzaken. “Ach, crisis. Ik heb toen ik tussen twee clubs zat ook weleens een maand of zes, zeven niet kunnen trainen bij een club”, zegt hij in het ED dat hem nabij Breda opzocht. “En weet u, ik kwam er als herboren uit. Je kunt jezelf prima fit houden in dit soort periodes. Aan geweeklaag heb je nu helemaal niks. Je moet zorgen dat je voorbereid bent voor de periode dat het allemaal weer mag. Dit is nog altijd een rooskleurige bedoening vergeleken met vroeger.”

Terug naar het topseizoen van Ooijer
André Ooijer was ruim een week geleden te gast in de Peesjevee Podcast. Daarin ging hij met presentatoren Lennart Timmerman en Guus Peters terug naar seizoen 2004-2005. Een topjaar in de geschiedenis van PSV en Ooijer zelf. Verder legt de huidig assistent-trainer van PSV onder 19 (volgend seizoen onder 18) zijn terugkomst en overstap naar Ajax uit.

Hoe wordt het Philips Stadion coronaproof?
Een coronaproof Philips Stadion waarin supporters tócht naar wedstrijden kunnen kijken. Commercieel Directeur Frans Janssen vertelde in PSV TV dat PSV samen met de grote Brainport-partners aan dat streven werkt. “Het is niet alleen een ambitie, maar ook onze verantwoordelijkheid om de krachten te bundelen om misschien sneller tot een oplossing te kunnen komen”, verduidelijkt hij in het ED. “Wij kunnen in het stadion met tal van technieken situaties misschien beter controleren dan elders in de stad, waar groepen oncontroleerbaar bij elkaar komen.”

FUNdament
FC Bayern München kondigde eerder deze maand aan te stoppen met het opleiden van spelers tot 10 jaar. Volgens de club omdat de prestatiedruk op die leeftijd te groot is. Het plezier in het spel zou verloren gaan. PSV gebruikt juist het FUNdament-programma om kinderen in die leeftijdscategorie kennis te laten maken met profvoetbal zónder ze uit hun eigen omgeving weg te halen. Stan van Bijsterveldt, coördinator FUNdament vertelt in het NPO Radio 1-programma van Humberto Tan (Vanaf omstreeks 53:00) over de voordelen van FUNdament.

Hoe werken transfers in het vrouwenvoetbal?
PSV haalde afgelopen weekend Sari van Veenendaal terug naar Nederland. Maar hoe komt zo’n transfer in het vrouwenvoetbal eigenlijk tot stand? De 1920 Podcast gaat daarover in gesprek met Sandra Doreleijers, Manager Vrouwenvoetbal bij PSV.  

Bekijk ook

PSV TV | Uitzending 3 juni 2020

Video

Inside Training | 3 juni 2020

Video