Media-overzicht: ‘Wissels bewijzen gelijk van Schmidt’

Artikel
Media-overzicht: ‘Wissels bewijzen gelijk van Schmidt’

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht wordt de wedstrijd AZ - PSV afgelopen zaterdag uitgebreid geanalyseerd.

 'Grote verschil tussen de teams is de effectiviteit'
Pieter Zwart vertelt in de Voetbal International-rubriek ‘Elftal van de Week’ dat hij heeft genoten van AZ - PSV. "Het was duidelijk dat de twee ploegen elkaar bekeken hadden. Ze speelden op een hoog tempo. Het spel was technisch en tactisch van hoog niveau", aldus Zwart, die meent dat het verschil door de bank van PSV werd gemaakt. "Schmidt heeft op de bank veel aanvallers zitten die het verschil kunnen maken. Hij kiest dan liever voor een nieuwe frisse speler, dan een vermoeide, betere speler. Dat is een afweging die de coach moet maken", zo vertelt hij. "Het is bij PSV bekend dat de spelers aan de buitenkant de meeste meters afleggen. Fysiek is dit ongelooflijk zwaar en het is dan niet gek dat ze na een uur ‘total loss’ zijn. Het is daarom wel logisch dat hij frisse spelers inbrengt."

Wisselkoning
Het wisselen is een kenmerk geworden van Roger Schmidt. ESPN becijferde dat de Hoofdcoach afgelopen seizoen 36 spelers gebruikte en ook dit seizoen zal hij veel wisselen. “Niet alle spelers kunnen negentig minuten spelen”, legt Schmidt uit aan ESPN. “Om de spelers fit en in goede vorm te houden, moet je wisselen.” Dat deze wisselspelers ook nog kunnen scoren, blijkt uit de statistieken van OptaJohan. 13 doelpunten zijn in 2021 gemaakt door de wissels. Dat zijn er minstens vijf meer dan de andere clubs in de eredivisie.

Makkelie fluit PSV - Feyenoord
De eerste topper is nog niet achter de rug of de volgende wacht alweer. De KNVB heeft Danny Makkelie aangesteld als scheidsrechter bij het duel dat PSV zondag tegen Feyenoord speelt.

Complimenten voor Armando Obispo
Voetbalanalist Aad de Mos vertelt in het Eindhovens Dagblad dat hij erg te spreken is over Armando Obispo. “Hij is beste verdediger in Nederlandse competitie”, vindt De Mos. “Hij heeft zijn droommomenten afgeleerd en is zeer geconcentreerd. Ik schat hem dan ook in als een nieuwe internationaal.” De verdediger kreeg de laatste vijf wedstrijden een basisplaats bij PSV, waarbij Olivier Boscagli als middenvelder vernietigend de 0-1 maakte. “Het is geen geluk”, zegt De Mos. “Boscagli heb ik al eerder een soortgelijke goal zien maken in de competitie. Hij schoot toen ook zo’n bal vanuit de dertig meter. Hij heeft een geweldige trap. Zo’n doelpunt zie je niet vaak”, zo vertelt hij in het Eindhovens Dagblad.

Goede ontwikkeling Vertessen
Volgens het Eindhovens Dagblad is Schmidt erg te spreken over Yorbe Vertessen. “Ik vind dat hij een goede ontwikkeling doormaakt”, aldus de Hoofdcoach. “Hij liet in de wedstrijd tegen AZ zien dat hij op belangrijke momenten kan scoren.” Vooral zijn snelheid en dynamiek komen volgens Schmidt duidelijk naar boven.