Media-overzicht: VI analyseert aanwinst Vinícius

Artikel
Media-overzicht: VI analyseert aanwinst Vinícius

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht natuurlijk aandacht voor de PSV’ers bij Oranje en de terugkeer van een oude bekende.

Krijgt Gakpo een basisplaats?
Nederland speelt woensdag tegen Noorwegen de derde kwalificatiewedstrijd voor het WK. De opstelling wil bondscoach Louis van Gaal niet prijsgeven, maar er gaan al heel wat ideeën rond. Maarten Wijffels en Etienne Verhoeff speculeren in de nieuwe AD Voetbalpodcast over de mogelijke opstelling voor de wedstijd. Zo denkt Wijffels dat Cody Gakpo in de basis staat. “Gakpo is in vorm. Hij is een bescheiden en intelligente jongen en geniet in stilte.” Ook Verhoeff laat weten dat hij positief is over de 22-jarige aanvaller. “Hij is dit seizoen bij PSV al redelijk ontplooid. Een mooi voorbeeld is hoe hij de leiding pakt bij de wedstrijd tegen Benfica.

Analyse nieuwe aanwinst
Volgens Directeur Voetbalzaken John de Jong heeft PSV dinsdag met Carlos Vinícius een kwalitatief sterke spits binnengehaald. Voetbal International analyseerde zijn spel en ziet in de Braziliaan een echte afmaker: ‘Vinícius is een aanvaller die het werk van zijn ploeg afmaakt. Zijn grote kwaliteit is zijn anticipatievermogen in de buurt van het vijandelijke doel. Al zijn bewegingen zijn gericht op het maken van doelpunten’, schrijft het voetbalmedium. Dat hij kan scoren, bleek in het seizoen 2019-2020. De spits werd met achttien treffers topscorer van de Portugese competitie. ‘In één-tegen-één-situaties is hij snel en effectief’, zo schrijft Voetbal International.

Ihattaren bedankt de staf en supporters
Mohamed Ihattaren heeft op Instagram een bericht achtergelaten voor de supporters en de staf van PSV. Daarin laat hij weten dat hij iedereen wil bedanken die hem de afgelopen jaren heeft gesteund. “Ik neem datgene wat ik geleerd heb mee en zet mijn reis voort in Italië”, aldus de 19-jarige middenvelder. Ihattaren is verkocht aan Juventus en wordt dit seizoen verhuurd aan Sampdoria.

Droomtransfer voor Luuk de Jong
Luuk de Jong speelt aankomend seizoen voor zijn droomclub: FC Barcelona. Zijn vader George de Jong laat aan Omroep Brabant-programma ‘Wakker!’ weten dat Luuk er altijd al van droomde om bij de club te mogen spelen. Het was nog wel even spannend, zo vertelt George. Op de laatste dag dat de transfers afgerond konden worden, was nog steeds niks zeker. Hij dacht dat het niet meer ging lukken tot Luuk hem opbelde. “Luuk vertelde dat hij was opgebeld en om vijf uur werd de transfer echt definitief in gang gezet.” Luuk de Jong laat op Twitter blijken dat hij erg blij is met de transfer. Zo schrijft hij: “meer dan een club, meer dan een eer, lange leve Barca.” Ook bedankt hij de fans van Sevilla. “Vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis bij deze prachtige club en in deze geweldige stad. Ik wil alle Sevillistas bedanken.”

Podcast over Götze bij PSV
In de podcast ‘Mario Götze’s unexpected journey to PSV’ beschrijft Mario Götze zijn bijzondere reis van Borussia Dortmund naar PSV. Hij vertelt hoe fijn hij de rust op PSV Campus De Herdgang vindt en over zijn eerste jaar in Eindhoven. Aan het woord komt ook PSV-supporter Chris Rooijakkers. Hij was de eerste fan die bij toeval Mario Götze spotte in Eindhoven. “Vanuit mijn snackbar zag ik een dure auto voorrijden. Ik had zo’n auto nog niet eerder gezien in de straat, dus ik dacht dat het misschien wel een PSV-speler kon zijn.” Chris liet zijn dochter stiekem een foto maken. “Wat ik zag, kon ik niet geloven”, vertelt Chris in de podcast. “Het was magisch. Als PSV-supporter vond ik het geweldig. Het is geen kleine speler, het is een wereldspeler.”