Media-overzicht: Ramalho al ‘onmisbaar’ bij volwassen PSV

Artikel
Media-overzicht: Ramalho al ‘onmisbaar’ bij volwassen PSV

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht natuurlijk aandacht voor de PSV’ers bij Oranje en de terugkeer van een oude bekende.

Complimenten voor Ramalho
PSV versloeg Galatasaray woensdag voor de tweede keer en na afloop was men in de media vooral te spreken over het optreden van André Ramalho. De Braziliaanse verdediger heeft zich in korte tijd al bewezen dankzij zijn leiderschap en voortschrijdend inzicht. “André heeft het deze wedstrijd fantastisch gedaan”, complimenteerde Hoofdcoach Roger Schmidt zijn pupil in het Eindhovens Dagblad. “Dankzij hem heeft de hele defensie veel vertrouwen.”  

Volwassen
Schmidt was na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tevreden met het optreden van zijn ploeg. “We hebben een goed vervolg gegeven aan ons optreden van afgelopen woensdag”, sprak hij bij RTL 7.  “Het was anders om hier te spelen dan thuis, maar we waren goed voorbereid en speelden echt goed voetbal. Er was in het begin wat druk, natuurlijk. Dat hadden we ook verwacht, maar wij stonden verdedigend goed. Zij hadden bijna geen schoten op doel. Later begonnen we zelf ook goed te voetballen, de tweede helft hadden we onder controle, dus we verdienen het om door te gaan.”

Vlaar over Van Ginkel
In de studio van de zender analyseerden Wesley Sneijder en Ron Vlaar het duel. Van beide oud-internationals was Vlaar het meest onder de indruk van Marco van Ginkel, die zich na een zware blessure ogenschijnlijk zonder problemen in de PSV-basis heeft gespeeld. “Daar kan ik wel van genieten”, zei Vlaar. “Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten, hoewel hij het nog erger heeft gehad. Het doet ook wel wat met me, moet ik eerlijk zeggen. Dat hij er nu weer staat en een heel belangrijke speler is voor PSV… Dat is een groot compliment voor hem.”

‘Götze helpt PSV swingen’
De opvallendste wijziging in het nieuwe PSV is de rol van Mario Götze. Dat betoogt Voetbal International tenminste. De spelmaker zwierf tegen Galatasaray om Eran Zahavi heen en dat helpt PSV om te swingen. Door Götzes beweeglijkheid, inzicht en vrijere rol is het positiespel van PSV soepeler en lijkt iedereen in de voorste linie zijn ideale plek gevonden te hebben.

Van Veenendaal in kwartfinale
Keepster Sari van Veenendaal speelt vrijdagmiddag in de kwartfinale van het Olympisch voetbaltoernooi. De Nederlandse vrouwen spelen tegen Amerika, dat normaal gesproken één van de favorieten is op een eindtoernooi, maar vooralsnog teleurstelt. De wedstrijd van Oranje is live te zien op de NOS vanaf 12.55 uur.

Wat mogen we verwachten van FC Midtjylland?
FC Midtjylland was na het bereik van de derde kwalificatieronde van de UFEA Champions League meer dan tevreden. De Denen zijn daarmee – net als PSV overigens – verzekerd van Europees voetbal tot aan de winterstop en behaalden daarmee de doelstelling. Toch willen ze meer, zegt aanvoerder Sviatchenko. “Het was onze doelstelling om Europees te spelen, het is zo cool en verdiend dat we dat nu voor het tweede jaar op rij kunnen doen. Nu moeten we er natuurlijk alles aan doen om de Champions League te halen. Het wordt een uitdaging, maar niets is onmogelijk.”

Bekijk ook