Media-overzicht | PSV ‘kan verder’ met gelijkspel

Artikel
Media-overzicht | PSV ‘kan verder’ met gelijkspel

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht wordt de wedstrijd AZ - PSV afgelopen zaterdag uitgebreid geanalyseerd.

Meer met het hart
Daags na het gelijkspel blikken verschillende media terug op de wedstrijd tegen Real Sociedad. Volgens Cody Gakpo was PSV vooral na rust goed. “We speelden meer met ons hart dan met ons hoofd na rust”, aldus de aanvaller bij ESPN. “Ik denk dat dat ook nodig is in zulke wedstrijden. Zeker als het niet helemaal lekker loopt.” Hij beaamt dat PSV in de eerste helft minder sterk was.  “We waren wat slordig, maar uiteindelijk hebben we goed terug geknokt. We gingen voor de overwinning, maar dat is helaas niet gelukt”, vertelt Gakpo. “We moeten ons beter leren wapenen en zorgen dat wanneer we de flow te pakken hebben, we daar ook in blijven zitten.”

“We kunnen als team beter”
Philipp Max kende een ietwat ongelukkige avond. De twee tegendoelpunten ontstonden aan zijn kant en daar baalt hij van. “Ik probeerde de ruimtes in mijn rug klein te houden. Daardoor lukte het mij niet om de voorzet te blokkeren”, vertelde de verdediger tijdens de persconferentie. “We kunnen als team beter.” Max is in vergelijking met vorig seizoen minder vaak te zien in de aanval. Hij ging toen vaak mee naar voren. Nu is dat anders. “We hebben voor meer zekerheid gekozen door drie verdedigers achterop te houden”, aldus Max.

Goede redding Joël Drommel
Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad genoot van de wedstrijd. Zo schrijft hij op Twitter: “Heerlijke Europa League-pot, die tot de laatste seconde spannend was. Ik heb een knokkend PSV gezien tegen een lepe en goed voetballende Spaanse ploeg.” Hij is vooral te spreken over Mario Götze en Joël Drommel.  “PSV mag Drommel enorm dankbaar zijn. Wat een redding in de één tegen één duel op het eind. Mario Götze was ook weer steengoed. Hij toonde zich een winnaar”, aldus Elfrink, die in de ‘Aan de Bal-podcast’ van het Algemeen Dagblad vertelde dat PSV ‘wel verder kan met het gelijkspel’.

Complimenten voor Mario Götze
Ook clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International vond Mario Götze sterk. “Götze was fantastisch. Hij was niet alleen de regisseur, hij speelde ook de viool en was eigenlijk het hele orkest vanavond”, aldus Timmer. “Hij is een intelligente voetballer. Tegen een tegenstander die echt wil voetballen, speelt hij slim en vindt hij de ruimtes.” Timmer vertelt dat hij het een prachtige, meeslepende wedstrijd vond. “Ik denk dat PSV toch een goed gevoel overhoudt nadat ze zich herpakte in de tweede helft. Ze gaven bijna niks meer weg en hebben het uitstekend gedaan.” Götze werd overigens door de UEFA genomineerd als speler van de week.

'Net vliegtuigen'
In de Spaanse krant ‘El Mundo Deportivo’ analyseert de Catalaanse middenvelder Pol Llonch, PSV en hij is erg te spreken over de club. “Op dit moment is PSV het meest fitte team van Nederland. Ze zijn brutaal aan het seizoen begonnen. Het zijn net vliegtuigen. Ze hebben sterke, jonge spelers zoals Noni Madueke en Cody Gakpo die ook nog eens snel zijn”, aldus Llonch. Hij vindt dat PSV eigenlijk in de Champions League thuishoort. “In de voorronde speelden ze een aantal hele goede wedstrijden. Tegen Benfica behaalden ze een knap resultaat in Lissabon. In de return kwamen ze, ondanks vele kansen, niet verder dan 0-0. Ze hadden pech”, zo vertelt Llonch.

Voorselectie
Cody Gakpo en Joël Drommel hebben hun plaats in de voorselectie van Oranje behouden. Beide PSV’ers zagen hun naam vrijdagmiddag door de KNVB gecommuniceerd worden. In de voorselectie van Jong Oranje behoudt Fodé Fofana zijn plaats.

Feyenoord gaat aanvallen
Tot besluit kijkt het Algemeen Dagblad vooruit naar zondag. Dan ontmoet PSV in het Philips Stadion Feyenoord en de Rotterdammers lijken vol op de aanval te willen spelen. Feyenoord-volger Mikos Gouka sprak met Arne Slot en middenvelder Guus Til en zij willen proberen te domineren. “Ik kijk ernaar uit. Tegen Haifa was het veld niet best, dat is moeilijk voor een ploeg die dominant wil voetballen. En dat willen we”, zei laatstgenoemde na de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa.