Media-overzicht: Nederland smult van start PSV

Artikel
Media-overzicht: Nederland smult van start PSV

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht natuurlijk aandacht voor de PSV’ers bij Oranje en de terugkeer van een oude bekende.

Droomstart voor PSV  
‘Wervelend’, ‘flitsend’ of ‘oppermachtig’. Veel media hebben woensdagavond gesmuld van het voetbal dat PSV tegen Galatasaray op de mat legde. ‘PSV heeft zich met een 5-1 zege op Galatasaray nagenoeg verzekerd van het halen van de derde voorronde van de Champions League’, schrijft het Eindhovens Dagblad onder meer. ‘Een swingend PSV staat met anderhalf been (als het niet meer is) in de derde voorronde van de Champions League’, meldt Voetbal International. ‘De 23.500 aanwezige supporters vermaakten zich in de eerste helft opperbest en maakten er een feestje van, iets waar ze - gezien het spel van PSV - ook alle reden toe hadden’, voegt het voetbalmedium er aan toe.

Blikvangers
‘Supermario’, Götze en Eran Zahavi stalen in het Philips Stadion de show, is het algemene oordeel van voetbalminnend Nederland. Zahavi, goed voor drie goals en een assist prees vooral de teamprestatie en had ook zelf mooie woorden voor Götze over. “Het is fijn om naast Mario te mogen spelen, dat is echt fijn. Hij maakt het leven voor mij een stuk makkelijker”, vertelde de Israëlische spits voor de camera van RTL 7, de zender die volgende week ook de return uitzendt. Zahavi complimenteerde ook Noni Madueke, die de assist gaf bij zijn 2-0. “Noni is het seizoen ongelooflijk goed gestart. Vanaf de eerste training is zijn houding veranderd. Hij wil zich ontwikkelen en is betrokken bij het complete spel. Als hij zo doorgaat, weet ik niet of we hem hier nog vele jaren zien.”

Spelprincipes Schmidt zichtbaar: imposante druk
Bij zijn aanstelling vorig jaar beloofde Roger Schmidt energiek, aanvallend voetbal en enorm hoog druk zetten. Door de uitbraak van Covid-19 en alle (transfer)gevolgen van dien, slaagde PSV er vorig jaar niet altijd in dat te bewerkstelligen, maar voor 23.500 supporters werd woensdagavond goed zichtbaar wat Schmidts spelprincipes zijn. Voetbal International analyseerde de eerste twee doelpunten die rechtstreeks op het conto van Schmidt komen: ‘Op het moment dat Fernando Muslera een terugspeelbal van Marcao aanneemt, ziet de Galatasaray-doelman niet één, maar twee PSV'ers op zich afstormen. Zowel Yorbe Vertessen als Eran Zahavi sprint alsof zijn leven ervan afhangt richting de goalie. De supporters reageren verwachtingsvol op hun inzet en in het aanzwellende geluid gaat Muslera gruwelijk in de fout’, aldus VI.

Stappen
De Telegraaf is wat genuanceerder dan veel andere media, maar ziet PSV een mooi seizoen tegemoet gaan als er tenminste aan één voorwaarde wordt voldaan. ‘Het kan een mooi seizoen worden, mits Mario Götze fit blijft’, schrijft het dagblad. Volgens De Telegraaf nam Götze PSV met zijn intelligente spel nadrukkelijk bij de hand en lonkt er zelfs al een plaats in de finale van de play-offs. ‘De Eindhovenaren moeten in staat worden geacht om Celtic of Midtylland te verslaan. Daarna kan het alle kanten op’, zo loopt de krant vooruit op de zaken.