Media-overzicht: Gakpo over jaar van zijn doorbraak

Artikel
Media-overzicht: Gakpo over jaar van zijn doorbraak

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht aandacht voor Ibrahim Sangaré, het blessurespook van Mees Kreekels en het doorbraakjaar van Cody Gakpo.

Speler van de week
Ibrahim Sangaré blonk afgelopen zondag uit tegen Sparta Rotterdam en is mede dankzij zijn doelpunten door Voetbal International uitgeroepen tot speler van de week. Bij VI wordt zijn goal uitgebreid geanalyseerd. “Sangaré ontving de bal van Cody Gakpo, ging Bryan Smeets voorbij met een stijlvolle actie en schoot vervolgens van buiten de zestien raak in de rechterhoek. De uitblinkende doelman Maduka Okoye was nu kansloos en moest even later ook vissen toen Ryan Thomas de 2-0 maakte.” De middenvelder scoort een 8,5 op het rapport van Voetbal International. 

‘Balansbewaker op het middenveld’
Analist Pieter Zwart begrijpt dat Sangaré is uitgeroepen tot speler van de week. “Eerder deze week maakte hij een pracht goal tegen Sturm Graz en zondag een nog mooier doelpunt tegen Sparta Rotterdam. Hij is de PSV’er die zondag het meest van alle spelers in de zestien meter opdook.” Zwart bevestigt zijn kwaliteiten. “Vanuit balbezit zie je dat hij bijna nooit een bal inlevert. Daarnaast speelt hij vaak vooruit.” Ook Marco Timmer ziet hem als een grote aanwinst voor de ploeg. “Een speler zoals Sangaré mis je pas als hij niet meedoet. Hij is de bewaker van de balans op het middenveld. Daarnaast is hij heel belangrijk in de intercepties, balveroveringen en onderscheppingen. Hij verijdelt veel aanvallen van tegenstanders voordat ze echt gevaarlijk kunnen worden. PSV heeft een hele waardevolle voetballer”, aldus de PSV-volger.

Podcast met RvC-lid Klaas Dijkhoff
Klaas Dijkhoff (40), voormalig fractievoorzitter van de VVD, sloeg in het voorjaar van 2021 een nieuwe weg in. Hij verliet de top van de politieke piramide, richtte een marketingcommunicatiebedrijf op en nam een zetel in de Raad van Commissarissen van PSV in. In de PSV Business Podcast gaat hij in op zijn rol: ‘Als RvC-lid reageer ik niet primair zoals ik dat als supporter deed, maar ik zou totaal anders functioneren als ik niets met PSV had’, op het niet-gemis van de politieke arena: ‘Het afzeiken is nu enorm dominant. Die kant van de politiek heb ik nooit leuk gevonden’ en de afspraak tussen (voetbal)bedrijf en klant: ‘Dortmund heeft een nieuwe relatie met haar fans ontwikkeld omdat het weet dat het financieel nooit de sterkste zal zijn en komt die afspraak ook na.’

‘Vertessen is als aanvaller erg nuttig’
Clubwatcher Rik Elfrink vertelt in het Eindhovens Dagblad dat hij te spreken is over Yorbe Vertessen. “Tijdens de wedstrijd tegen Sturm Graz viel hij goed in. Met zijn drive kan hij altijd iets inbrengen. Daarnaast kan hij goed van de ruimtes profiteren en heeft hij ook de snelheid om hier iets mee te doen. Als hij nog meer gaat scoren, wordt het een steeds belangrijkere speler. Hij heeft nog geen basisplek, maar zit daar wel tegen aan. Als invaller blijkt hij al heel nuttig.”

Madueke kiest voor herstel
Noni Maudeke heeft ervoor gekozen om deze interlandperiode niet naar Engeland af te reizen. De aanvaller was opgeroepen voor Engeland onder 21, maar blijft in Eindhoven om te herstellen van zijn blessure. Madueke raakte in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles licht geblesseerd. Hij hoopt tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle weer aan te haken, schrijft het Eindhovens Dagblad.  

 

Ik dacht dat hij een geintje uithaalde’
In Voetbal International deze week veel aandacht voor Cody Gakpo, die een grappige anekdote van afgelopen zomer deelt. Hij kon namelijk niet geloven dat hij was opgenomen in de EK-selectie van Oranje. “Ik lag naast Donyell Malen op een massagetafel toen hij een mailtje kreeg. Hij zei dat ik ook op de lijst stond. Ik zei direct: Laat zien, want ik geloofde hem niet en dacht dat hij een geintje uithaalde. Maar het was echt zo. Op dat moment besefte ik nog niet goed dat ik echt bij het Nederlands elftal zat.” Hij moest eerst drie dagen stagelopen. “Ik heb erg mijn best gedaan, wilde laten zien dat ik ook iets kan en gelukkig was dat goed genoeg”, aldus de aanvaller. Voor hem was het een droom die uitkwam. “Dit is wat ik als klein jongetje al wilde. Het is een supergrote eer waar ik al die jaren hard voor heb gewerkt. Dat ik mijn debuut heb mogen maken op een EK vergeet ik natuurlijk nooit meer.”

Trainen na tranen
Verdediger Mees Kreekels liep vorig seizoen een zware blessure op, net op het punt dat hij aan zijn doorbraak bij Jong PSV bezig was. Hij heeft er twee dagen lang van gehuild, zegt hij tegen Rik Elfrink. Elfrink interviewde Kreekels namens het Eindhovens Dagblad, blikt met hem terug op een rotperiode en vooruit nu hij weer traint op PSV Campus De Herdgang.