Matchwinnaar Bergwijn: ‘winnen is winnen’

Matchwinnaar Bergwijn: ‘winnen is winnen’
2 min

Steven Bergwijn was na afloop de eerste om te erkennen dat het spel van PSV beter moet, maar koesterde de drie punten die zijn twee treffers opleverden. “Winnen is winnen”, aldus de matchwinnaar tegen Sparta Rotterdam (1-2).

Doelpunt van het jaar   
Kort voor rust hielp Bergwijn PSV over een dood punt heen door de 1-1 van afstand in de kruising te schieten, maar vooral zijn tweede treffer (een pegel op aangeven van Luuk de Jong) werd na afloop bejubeld. “Doelpunt van het jaar?”, herhaalde de vleugelaanvaller een vraag van FOX Sports-verslaggever Toine van Peperstraten. “Het zou mooi zijn. Ik speelde vandaag een goede wedstrijd. Vorige week miste ik een paar kansen, vandaag ging het lekker. Ik ben blij met de goals en de drie punten. Die zijn het belangrijkst.”

Dichter bij het doel     
Dat vond ik hoofdcoach Phillip Cocu, die zijn aanvaller feliciteerde met zijn aandeel in de zege. “We blijven er altijd in geloven, ook bij een achterstand. Vandaag was het Steven die ons de overwinning heeft gebracht met twee fantastische goals. We zijn weer een stapje dichter bij ons doel.” Over het spel van zijn ploeg was Cocu minder tevreden. “We waren niet scherp, anticipeerden niet goed en daardoor stonden we al heel snel achter. We schrokken wel wakker, langzaamaan werd het wat beter al kregen we weinig kansen. Ook al omdat Sparta ontzettend gegroepeerd stond. Na een goede fase en de 1-2 was het weer matig. We waren uiteindelijk weer genoodzaakt alles dicht te houden.”