‘Mark was blij toen ik terugkwam’

Artikel
‘Mark was blij toen ik terugkwam’

Johann Vogel speelde tussen 1999 en 2005 zes seizoenen voor PSV en dit jaar keerde hij terug op het oude nest. De 94-voudig international van Zwitserland is sinds dit jaar trainer van PSV O17 en dinsdagavond schoof hij aan bij PSV TV.

PSV-hart
“Mijn hart is altijd hier gebleven”, begon Vogel. “Ik ben hier als mens en als voetballer gegroeid. Ik kwam hier als jongeman van 22 en in die zes jaar heb ik hier heel veel meegemaakt.” Vogel werkte na zijn actieve spelersloopbaan op de jeugdafdeling van het Zwitserse Grasshopper, de club waar hij zijn loopbaan begon en eindigde. In de tussentijd onderhield hij goede contacten bij PSV met onder anderen Frank Arnesen en Mark van Bommel.

https://twitter.com/PSV/status/1049662265170022400


De Vogel-filosofie
Of de voetbalfilosofie van de Zwitser past bij die van PSV? Vogel ziet veel gelijkenissen. “De voetbalfilosofie binnen PSV is ook altijd die van mij geweest.” De voormalig middenvelder beschrijft die als volgt. “Proberen een overtal te maken. Nu zie je veel ploegen die achterover gaan leunen. Ik wil net als PSV 1 gefocust blijven en elke minuut voor elke meter vechten.” De trainer sprak daarnaast over zijn grote ambities. “De wereld is groot, mogelijkheden zijn er overal. Ik ben wel klaar om ergens een volgende stap te maken.”

https://twitter.com/PSV/status/1049654714701234176


Over Van Bommel en Cocu

Vogel was speler van PSV in de periode dat ook de huidige hoofdtrainer Mark van Bommel en diens voorganger Phillip Cocu actief waren in Eindhoven. Hij bewaart goede herinneringen aan beiden. “Ik denk nog weleens aan al die trainingen en wedstrijden die wij hebben meegemaakt. Zij hebben die winnaarsmentaliteit. Dan kreeg je weer een elleboog van Mark, dan gaf Phillip je weer zo héél slim een ‘tunneltje’. Het was een mooi trio toen”, zei Vogel met een lach. Hij kijkt tegenwoordig vol bewondering naar de trainer Mark van Bommel. “Als je ziet hoe PSV nu presteert, dan doen ze dat hartstikke goed. Daar is niks van te zeggen. Complimenten. Mark heeft de kwaliteiten om als trainer bij een van de beste clubs ter wereld te werken.”

https://twitter.com/PSV/status/1049669059569020928