'Mark van Bommel dé leider van PSV'

'Mark van Bommel dé leider van PSV'
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Spanning terug   
De beschouwingen in de media draaien wekelijks als een blad aan een boom. Werd PSV nog net uitgeroepen tot kampioen, is volgens het Algemeen Dagblad de ‘titelrace na het puntverlies van de ploeg van Mark van Bommel en de winst van Ajax nu echt begonnen’. De Telegraaf zag zondag dat ‘de spanning volledig terug is’.  

‘Ik ben nu echt boos’
Denzel Dumfries kon het gelijkspel tegen zijn oude ploeg maar moeilijk verkroppen. “We hebben zoveel ervaring in de ploeg. Het mag ons niet overkomen dat we niet leren van een week eerder”, vond de rechtsback in Heerenveen. “Ik ben nu echt boos. Als je de goals zo weggeeft, moet je bij jezelf te rade gaan. Het moet beter, scherper”, aldus Dumfries in De Telegraaf.

‘Puntje op karakter’
Diezelfde krant becommentarieert dat het spel van PSV na de winterstop allesbehalve fris oogt: ‘Geforceerd, statisch en niet creatief genoeg om de muur van de tegenstander te slopen’, schrijft De Telegraaf. ‘Niet voor niets noemt Van Bommel, die zijn ploeg met aan invallers Mohammed Ihattaren en Malen meegegeven briefjes nog moet bijsturen, het puntje bij angstgegner Heerenveen er ’één op karakter.’


Belangrijk punt 

Zijn treffer in de slotminuut ten spijt, ook Donyell Malen was na afloop niet tevreden met het 2-2 gelijkspel. Toch probeerde hij er ook het positieve in te zien. “Uiteindelijk kan dit misschien wel een heel belangrijke goal zijn. Dat we zo hebben teruggevochten is mooi, maar aan de andere kant verliezen we ook gewoon weer twee punten”, zei de jonge aanvaller bij De Telegraaf.

Pereiro wederom in dubbele cijfers 
Met een rake vrije trap stond Gastón Pereiro aan het begin van de terugkeer van PSV. De Uruguayaan maakte tegen sc Heerenveen alweer zijn tiende treffer van het seizoen en kwam zo voor het vierde opeenvolgende jaar in de dubbele cijfers. In zijn eerste en derde jaar in Eindhoven kwam Pereiro tot elf goals. Het maximum tot nu toe. Zijn tweede jaar besloot hij met tien treffers.

Lozano ‘op voetbal gewisseld’
Hirving Lozano heeft het in 2019 nog niet op zijn heupen, vinden onder andere De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad. Afgelopen zaterdag wisselde Mark van Bommel zijn aanvaller al in de rust. “Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen”, legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.

Invloed Van Bommel op PSV groots   
Willem Vissers, journalist van De Volkskrant, betoogt in een column dat Van Bommel de strijd aan moet gaan met Hirving Lozano. Tegelijkertijd is hij lovend over de ontwikkeling van de Limburger als trainer. “Hij oogt als een echte trainer, een strijder, een voetballer eigenlijk nog, wiens transformatie tot trainer bijna is voltooid. Zichtbaar is zijn invloed op PSV, door de strijd vooral: bij 3-0 jagen op 4-0, bij een achterstand jagen op de gelijkmaker. Nooit opgeven, hoe matig het spel ook is, hoe simpel de tegendoelpunten ook vallen. Gedurfd wisselen”, aldus Vissers. "Al die late doelpunten van PSV zijn geen toeval. Ze zijn opdracht, ze zijn passievruchten. Meer op Volkskrant.nl.