Marcel Brands voor vier jaar naar PSV

Artikel
Marcel Brands voor vier jaar naar PSV

Marcel Brands treedt per 1 juni aanstaande als technisch manager in dienst bij PSV. Brands (48), die overkomt van AZ, tekent voor vier seizoenen. “Met Marcel Brands als technisch manager en algemeen directeur Tiny Sanders hebben we een sterk complementair team waar PSV heel veel vertrouwen in heeft”, meldt RvC-voorzitter Frits Schuitema.

Marcel Brands treedt per 1 juni aanstaande als technisch manager in dienst bij PSV. Brands (48), die overkomt van AZ, tekent een contract voor vier seizoenen. “Met Marcel Brands als technisch manager en algemeen directeur Tiny Sanders hebben we een sterk complementair team waar PSV heel veel vertrouwen in heeft”, meldt RvC-voorzitter Frits Schuitema.

Marcel Brands treedt per 1 juni aanstaande in dienst bij PSV. Marcel Brands treedt per 1 juni aanstaande in dienst bij PSV.

Per 1 juni bij PSV

De geboren Bosschenaar Brands (16 maart 1962) kwam als voetballer uit voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk, NAC Breda, Feyenoord en opnieuw RKC, waarvoor hij meer dan 350 wedstrijden speelde. Na zijn afscheid als speler werd hij in 1998 in Waalwijk technisch directeur en later algemeen directeur. In de herfst van 2005 trad hij in dienst bij AZ als directeur voetbalzaken, met als hoogtepunt het landskampioenschap met de Alkmaarders in 2009. Bij PSV tekent hij een contract voor vier jaar, ingaande op 1 juni aanstaande.

Reacties Schuitema en Sanders

“Met Marcel Brands als technisch manager en algemeen directeur Tiny Sanders hebben we een sterk complementair team waarin PSV heel veel vertrouwen heeft”, meldt president-commissaris Frits Schuitema. Sanders laat weten uit te kijken naar de samenwerking met Brands. “Ik heb hem leren kennen als een bekwaam voetbalvakman, die als persoon een zeer welkome collega zal zijn.”

Brands: “AZ veel dank verschuldigd”

Marcel Brands: “Na vijf prachtige jaren neem ik met pijn in mijn hart afscheid van een heel mooie club met fantastische mensen. Ik ben AZ veel dank verschuldigd. Mede door de vrijheid die ik binnen de club kreeg, kan ik deze volgende stap in mijn carrière maken. Ik wil iedereen die AZ een warm hart toedraagt bedanken voor hun steun”, laat Brands weten via de officiële website van AZ. PSV TV is ook in Alkmaar en spreekt Brands voor de camera over zijn komst naar Eindhoven.

<i>Later vandaag het interview met Marcel Brands op PSV TV Online</i>