Manager Vrouwenvoetbal Doreleijers verlengt contract

Artikel
Manager Vrouwenvoetbal Doreleijers verlengt contract

Sandra Doreleijers heeft haar contract als Manager Vrouwenvoetbal van PSV verlengd tot medio 2025. De 43-jarige Brabantse werkt sinds 2017 in deze rol bij de club. ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor de waardering en het vertrouwen dat ik van PSV krijg’, aldus de Manager Vrouwenvoetbal.


Doreleijers geldt als één van de belangrijkste personen achter de opmars van PSV Vrouwen. De oud-international heeft sinds haar aantreden voor een belangrijke professionaliseringsslag gezorgd. In samenspraak met de PSV-directie zette zij de afgelopen jaren een vernieuwend (technisch) beleid uit dat onder andere een positie in de top van het Nederlandse vrouwenvoetbal leidde. “Deze verlenging en de rol van Sandra ligt in lijn met het verhaal van PSV Vrouwen en de ambities die we hebben", zegt Peter Fossen, Directeur bij PSV en als zodanig verantwoordelijk voor PSV Vrouwen. "Mede dankzij haar netwerk zijn diverse internationals teruggekeerd. We zijn eerste geworden en gaan het voor het eerst met PSV de UEFA Women’s Champions League in. Dat moet nu worden uitgebouwd. Ik ben heel blij dat de komende jaren Sandra daar onderdeel van blijft uitmaken en sterker nog, de driving force daarachter gaat zijn."

CAO, beloftenteam, profplan
Naast de professionalisering van het vrouwenteam zorgde Doreleijers er mede voor dat speelsters de beschikking kregen over een eigen CAO, PSV Vrouwen integreerde bij het profplan van de club en daarmee een vaste positie binnen de PSV Academy kreeg en was ze één van de initiatiefnemers van het beloftenteam voor speelsters. “Ik wil heel graag hier verder en voortborduren op de ingezette lijn’’, reageert Doreleijers. “Voor de vrouwen durf ik de ambitie te stellen om bij de beste zestien clubs van Europa te gaan horen. Dat past bij de topsportcultuur die we samen met elkaar hebben neergezet. Naast stappen blijven maken met het eerste team, vind ik het verder vormgeven van de afdeling vrouwenvoetbal belangrijk. De huidige integratie van de beloften past goed bij PSV en het inrichten van het verdere talentontwikkelingstraject is daarbij ook van belang.’’