Malen had vertrouwen in goede afloop, Mitroglou nekt Olympiacos FC

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Ik wist dat we het om zouden draaien’
Donyell Malen kreeg in de wedstrijd tegen Vitesse in eerste instantie rust van Hoofdcoach Roger Schmidt. Vanaf de bank zag hij zijn teamgenoten al snel op achterstand komen. Desondanks hield de aanvaller vertrouwen. “De eerste helft was niet best, maar ik wist dat we het om zouden draaien,” zei Malen voor de camera van ESPN. In een poging het tij te keren werd Malen na rust in de ploeg gebracht. Hij was uiteindelijk belangrijk met een goal en een assist.

Viergever terug van blessure
Voor Nick Viergever was het eveneens een mooie middag. Na lang blessureleed begon hij in de basis, als derde centrale verdediger, naast Pablo Rosario en Timo Baumgartl. Tegenover Voetbal International geeft hij aan blij te zijn met zijn terugkeer. “Deze stap is nu genomen, nu moet ik herstellen en zorgen dat ik voor donderdag weer fit ben. Hoe meer minuten je maakt, hoe makkelijker en beter het natuurlijk zal gaan.”

Mitroglou trefzeker tegen EL-tegenstander
Voor de tweede week op rij wist Europa League-tegenstander Olympiacos FC niet te winnen. Het team dat tot voor kort zowat elke wedstrijd in de competitie won, speelde gelijk tegen Aris FC, nadat het bijna de hele wedstrijd op een 1-0 voorsprong had gestaan. Het toeval wil dat oude bekende Kostas Mitroglou de gelijkmaker in de 83e minuut tegen de touwen schoot. Mitroglou speelde in het seizoen 2019-2020 op huurbasis bij PSV.

‘Iedereen heeft kunnen zien wat zijn kwaliteiten zijn’
De Griek was niet de enige oud-PSV’er die een mooi weekend had. Jorrit Hendrix maakte namelijk zijn officiële debuut in het shirt van Spartak Moskou. Hendrix mocht in de basis starten, maar kon niet voorkomen dat er met 2-0 van Dinamo Moskou werd verloren. Daardoor ligt Spartak uit de beker, toch kreeg de middenvelder na afloop complimenten van zijn trainer. “Iedereen heeft kunnen zien wat zijn kwaliteiten zijn. Ik weet zeker dat hij zijn waarde gaat hebben voor Spartak.”