Malen glundert na gloriedebuut

Artikel
Malen glundert na gloriedebuut

Donyell Malen kan zijn geluk niet op. De PSV-aanvaller debuteerde vrijdagavond in het Nederlands elftal, luisterde dat debuut op met een doelpunt en tekende persoonlijk voor de ommekeer waardoor Oranje directe plaatsing voor het EK in 2020 weer volledig in eigen hand heeft.

2-3
Malen viel kort na rust in tegen Duitsland bij een achterstand en zag Oranje direct na een 2-1 voorsprong uitlopen. Na de 2-2 van de Duitsers was de aanvaller zelf verantwoordelijk voor de 2-3 en stond hij aan de basis van de beslissende 2-4. “Ik denk dat elke jongen hier van droomt”, zei Malen na afloop bij onder meer de NOS. De PSV’er werd bedient door een oud-aanvoerder van de club: Gini Wijnaldum. "Eerst dacht ik dat hij me niet zag, toen gaf hij hem perfect", aldus Malen. "Ik keek gewoon goed naar de bal, hij zat er gewoon mooi in."

https://twitter.com/PSV/status/1170072879502938112


Poulefase

Door de zege nadert het Nederlands elftal, waarvoor ook Denzel Dumfries in actie kwam, Duitsland in de poule. Koploper Noord-Ierland is nog foutloos, maar zij ontmoeten nog tweemaal Oranje en tweemaal de Duitsers.

Eerste interlandgoal Guti
Érick Gutiérrez was aan de andere kant van de wereld ook op schot. De Mexicaanse middenvelder trok de vorm die hij sinds de start van dit seizoen laat zien bij PSV door bij zijn nationale team. Hij was verantwoordelijk voor de 2-0 van Mexico in de interland met de Verenigde Staten.

Bekijk ook