Malen blikt terug op debuut, Pereiro bij Uruguay

Artikel
Malen blikt terug op debuut, Pereiro bij Uruguay

Geen Eredivisie dit weekend. In plaats daarvan staat de interlandbreak op het programma. In de tussentijd is er nog volop geschreven over PSV. We zetten de belangrijkste berichten op een rijtje.

Zoet zet er een dikke streep onder
Jeroen Zoet is op dit moment actief bij het Nederlands elftal. De doelman is hard aan het werk om een plaats terug onder de lat te bemachtigen. Hij blijft kritisch op zichzelf. “PSV heeft excuses gemaakt en dat heb ik geaccepteerd”, vertelt hij tegen FOX Sports. “Als sportman wil je altijd alles spelen en het beste van jezelf. Ik heb op één ding invloed, en dat is keihard knokken om mijn plek weer terug te krijgen.” Zoet baalt vooral dat het niet goed gaat bij PSV: “Ik ben de eerste die kritisch is naar mezelf. Ik weet dat ik veel beter ben en veel beter kan. Ik ben een goede keeper maar het gaat allemaal wat minder. Ik zit vanaf mijn vijftiende bij de club. Dat gaat niet zomaar weg.”

Openhartig interview met Malen
In sportmagazine Helden gaf Donyell Malen een openhartig interview. Centraal stonden de personen die het belangrijkst voor hem zijn geweest tijdens zijn carrière. Zo praat hij over zijn ouders, trainers, vriendin en beste vrienden. Bij zijn debuut voor het Nederlands elftal zaten veel van zijn vrienden en familie op de tribune. “Toen ik scoorde, keek ik naar hen en zag ik ze juichen en op de banken staan. Ze waren bijna nog blijer dan ik. Ik raakte daar een beetje van slag door. Iedereen die ik liefheb zat bij elkaar op de tribune terwijl ik net een goal had gemaakt tijdens mijn debuut in Oranje. Ik sloeg mijn handen voor m’n ogen en voelde de tranen”, vertelt de spits in het interview.

Pereiro en Mauro ook opgeroepen
Afgelopen zondag scoorde Pereiro tegen Willem II in zijn invalbeurt. Nu heeft hij de volgende opsteker gekregen: hij mag zich weer aansluiten bij de selectie van Uruguay. De selectie van bondscoach Óscar Tabárez speelt de komende dagen twee oefenwedstrijden tegen Hongarije en Argentinië. Ook Mauro Júnior, die dit seizoen op huurbasis speelt bij Heracles Almelo heeft een uitnodiging gekregen voor de selectie van Jong Brazilië.

PSV’ers in Football Manager
Jeroen Thijssen, de hoofd research van Football Manager in Nederland, gaf een uitgebreid interview met Voetbal International over de nieuwste editie van het voetbalspel en welke talenten de moeite waard zijn om een oogje op te houden. Een aantal PSV’ers springen eruit. Sterker nog, het grootste talent van de Eredivisie is Mohammed Ihattaren: “Hij is qua potentie dé ster van de Eredivisie, ten opzichte van vorig jaar heeft de voor het Nederlands elftal gekozen speler een flinke opwaardering van zijn kwaliteiten gekregen.” Van Donyell Malen verwacht Thijssen ook veel: “We verwachten dat Malen in de winterstop gefinetuned wordt als hij zo doorgaat.”

Het grote Vooruit nu Rood-Witten quizboek
PSV-kenner Ronald Nijs heeft een blik geworpen op de geschiedenis van PSV door middel van een quizboek. Hij heeft er drie jaar over gedaan om 'Het grote Vooruit nu Rood-Witten quizboek' samen te stellen. In 1275 vragen neemt Nijs zijn lezers mee door de historie van PSV. “Makkelijke, luchtige en moeilijke vragen, maar vaak wel met het idee dat de lezer er iets van kan leren", zegt de auteur. De opbrengst van het quizboek gaat naar KWF Kankerbestrijding. De auteur wil via het boek een blijk van waardering brengen aan zijn overleden ouders. De vader van Nijs bracht volgens de schrijver het PSV-dna op hem over en zijn moeder overleed dit jaar aan de slopende ziekte die KWF probeert te bestrijden.

Bekijk ook