Maher schiet Jong PSV naar overwinning

Jong PSV heeft zich prima hersteld van de nederlaag tegen FC Dordrecht. De ploeg van Pascal Jansen won in het Jan Louwers stadion met 2-1 van FC Den Bosch. Doelpuntenmakers voor de ploeg uit Eindhoven waren Leemans en Maher.

Vroege goal Leemans
Onder prachtige weersomstandigheden begon Jong PSV uitstekend aan de wedstrijd tegen de provinciegenoten. Al na drie minuten schoot Leemans een vrije trap fraai binnen in de linkerbovenhoek. Na de openingstreffer kregen beide elftallen weinig uitgespeelde kansen en gaven defensief weinig weg. Na een ruim halfuur spelen kreeg Maher via een volley dé kans op de 2-0; hij schoot hard over, waardoor de stand 1-0 bleef in het voordeel van de ploeg uit Eindhoven. Na de misser kregen beide teams geen kansen meer, waardoor Jong PSV ging rusten met een voorsprong.

Doelpunt Maher
Het begin van de tweede helft leek in veel opzichten op de eerste helft: zowel Jong PSV als FC Den Bosch stond defensief goed waardoor er aan beide kanten weinig weg werd gegeven. De eerste kansjes waren voor de bezoekers. Na een klein uur spelen, schoot de ingevallen Havar net naast het doel van keeper Pasveer. Zes minuten later was het wel raak: Khalouta schoot de ploeg uit Den Bosch via een scrimmage naar de 1-1. Na het doelpunt van FC Den Bosch gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. In de slotfase schoot Alberto Jong PSV bijna naar de overwinning: zijn harde volley eindigde echter op de lat. In de 83e minuut was het wel raak, toen Maher de bal beheerst binnen schoot waardoor Jong PSV weer op een voorsprong kwam. Laatstgenoemde kreeg in de slotminuten nog een grote kans op de 3-1. Keeper Heemskerk pakt het stiftje, waardoor het verschil één doelpunt bleef. Daar bleef het ook bij, waardoor Jong PSV de volle drie punten pakt in het Jan Louwers Stadion.