Madueke over zijn toekomstdoel

Artikel
Madueke over zijn toekomstdoel

In de aflevering van PSV TV van deze week, gaat presentatrice Maddy Janssen langs bij Noni Madueke. Daarnaast blikt Jong PSV-trainer Peter Uneken terug op een uitstekend weekend van zijn ploeg.

Aanpassingsvermogen
“Het stelde niet veel voor, om eerlijk te zijn”, antwoordt Madueke op de vraag hoe het was om als zestienjarige jongen te emigreren. De in Londen geboren aanvaller geeft aan, dat hij met een doel naar Eindhoven kwam en daar volledig op gefocust was. Samen met zijn moeder en zusje streek hij neer in het rustige Wintelre. Het bleek iets té rustig, want Madueke woont momenteel al dichter bij de stad.

Snelle ontwikkeling
Madueke begon bij PSV in de O17, maar werd al gauw overgeheveld naar de O19. Vervolgens sloeg hij Jong PSV in zijn geheel over en kwam hij al in de selectie van PSV terecht. De Engelse buitenspeler benoemt het harde werken als reden voor zijn succes. De zestienjarige jongen wist het al toen hij aankwam in Eindhoven: “Ik wilde zo snel mogelijk bij het eerste komen.” Nu hij daar is, betekent dat voor hemzelf niet dat hij zijn doel bereikt heeft. Aan ambitie geen gebrek bij Madueke. “Ik wil het beste van het beste bereiken.”

Korte termijn
De rappe aanvaller is van plan alle kansen die hij krijgt aan te grijpen. Op die manier verwacht hij het snelst succes te boeken. Madueke bruist van het vertrouwen, op een goede manier. Niet arrogant, maar bescheiden, zo omschrijft hij zichzelf. Hij geeft aan nog niks bereikt te hebben, maar zeker van zijn zaak te zijn. De Europese top halen is dan ook waar hij alles voor laat. Op welke termijn? “Misschien drie à vier jaar”, antwoordt hij. Het winnen van de Champions League en het WK zijn twee prijzen die Madueke op zijn lijstje heeft staan. Aan zijn aspiraties ligt het in elk geval niet.

Jong PSV-coach Uneken is tevreden met wat hij gezien heeft in de wedstrijden tegen Jong AZ en Jong Ajax. In het speciaal pikt de trainer het tweede doelpunt tegen Jong Ajax, van Cheick Touré eruit. “Dat is een moment waar we het op trainingen over hebben gehad. We zetten hoog druk, waardoor een bal ertussen valt en we kunnen counteren. Dat je dan zo’n goal maakt is gewoon mooi”, aldus Uneken. Nadat Jong PSV door een rode kaart met tien man kwam te staan, geeft Uneken aan dat het enkel overleven was voor zijn ploeg. Een zwaarbevochten, maar knappe zege. Met zes punten uit drie wedstrijden staat Jong PSV achtste in de Keuken Kampioen Divisie.