Luuk won in de Eredivisie nog nooit van broer Siem

Luuk won in de Eredivisie nog nooit van broer Siem
2 min

Bij de topper tussen Ajax en PSV staat altijd veel op het spel, maar door de grote voorsprong van PSV is Ajax er de komende ontmoeting alles aan gelegen te winnen van PSV. Voor PSV is een nederlaag niet desastreus, maar de ploeg van Phillip Cocu is erop gebrand om de voorsprong uit te breiden. Tegelijkertijd wil Luuk de Jong eindelijk eens winnen van broer Siem.

Positieve balans PSV
PSV is de enige club met een positieve balans tegen Ajax. Beide ploegen speelden in competitieverband al 122 keer tegen elkaar. PSV won 51 keer, Ajax 47 keer en 24 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. In de ArenA zijn de cijfers wel in het voordeel van de Amsterdammers: Ajax boekte 31 zeges en PSV ging 21 keer met de drie punten naar huis.

Overeind in Amsterdam
De afgelopen drie keer dat PSV naar Amsterdam afreisde bleef het elftal van Cocu overeind. De laatste nederlaag dateert van bijna vier jaar geleden. Op 19 januari 2014 won Ajax met 1-0 door een doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson. Vorig seizoen speelden beide teams met 1-1 gelijk. Voor Ajax scoorde Davy Klaassen en bij PSV was Siem de Jong, die inmiddels weer bij Ajax speelt, trefzeker.

Siem versus Luuk
Ajax tegen PSV is natuurlijk ook de broedertwist tussen diezelfde Siem en Luuk de Jong. Vorig seizoen waren ze nog teamgenoten bij PSV, dit jaar zijn ze weer elkaars tegenstanders. In de Eredivisie vochten de broers vier eerdere duels uit. Luuk wacht nog op zijn eerste zege: twee keer won Siem en twee keer bleef de strijd onbeslist.