'Luuk is een heel goede spits'

Oud-PSV'er Danny Koevermans is te gast bij PSV TV en spreekt onder meer uitgebreid over de huidige spits Luuk de Jong.

Luuk de Jong als kopper
“Wat hij laat zien met het koppen is natuurlijk bizar. Hij is echt een aanspeelpunt door de lucht. Als je het niet meer weet, gooi je de ballen op De Jong”, zegt de oud-spits van PSV. “Verder vind ik hem een goede, nuttige, bruikbare spits voor PSV. Hij maakt heel veel goals en dat is harstikke mooi.”

De laatste loodjes
Presentator Jeroen Toet is benieuwd hoe Danny Koevermans de laatste weken in zou gaan als PSV-zijnde. “Je moet zorgen dat je alle vier de wedstrijden wint. Dat is het enige. Het doelsaldo kan je wel vergeten want dat wordt hem niet. Het is te hopen dat je zelf in de laatste vier wedstrijden meer punten pakt als Ajax.”

PSV TV-verslaggever Koen Heesakkers refereert Koevermans aan de uitspraak van Daniel Schwaab dat PSV kampioen is als het alles wint. Koevermans vindt daar het volgende van: “Ik hoop dat Ajax nog een paar punten laat liggen alleen weet je het gewoon niet. Als het kampioenschap eraan komt, staat er meer spanning op. Het is afwachten wie daar het beste mee om kan gaan.”

Kampioensjaar 2008
Presentator Toet brengt het seizoen 2007/2008 terug in herinnering. In dat jaar wist Koevermans met PSV kampioen te worden. Destijds had hij veel last van spanning. “Timmy Simons zei altijd tegen mij maak je niet zo druk. Het gaat goed komen. Ook de Brazilianen hadden er altijd vertrouwen in. In de kampioenswedstrijd tegen Vitesse kwam de trainer in de rust naar mij toe en zei ik ga je wisselen. Ik zei daarop dat hij helemaal gelijk had. Als er een cijfer in de krant stond, zou het waarschijnlijk een één zijn geweest. Zo slecht speelde ik door de zenuwen.”

Bekijk ook