Luuk de Jong: ‘Het is nog lang niet gedaan’

Luuk de Jong: ‘Het is nog lang niet gedaan’
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Hier lees je alle berichten die je niet wilt missen.

‘Gestolen overwinning’ zat er niet in
Het Eindhovens Dagblad blikt terug op het gelijkspel van PSV in de Amsterdam ArenA tegen Ajax (1-1). Volgens de krant lag PSV lange tijd op de rug in de topper, maar “PSV richtte zich op na een sterke fase van Ajax en leek na de 1-1 van De Jong zelfs op weg naar meer. Er ontstonden ruimtes en kansen, maar een ‘gestolen overwinning’ zat er niet in.

‘We moeten blij zijn’
Verderop interviewt het ED Luuk de Jong, die zegt blij te zijn voor zijn broer Siem. Doordat Siem scoorde tegen zijn oude club, pakte PSV een punt. Luuk: “Dat is heerlijk voor hem. We kregen al een paar mogelijkheden. Dat Siem dan degene is die het doet, is wel heel speciaal.” Over de titelrace is Luuk hoopvol: “Het is nog lang niet gedaan. Natuurlijk win je hier liever, maar we moeten blij zijn.”

https://twitter.com/PSV/status/810759055832559616

‘Apart om tegen Ajax te scoren’
Siem zelf sprak onder anderen met het Algemeen Dagblad. Hij vertelt over het al-dan-niet juichen na zijn doelpunt: “Natuurlijk is het apart om tegen Ajax te scoren en dan ook nog in de ArenA. Ik heb maar gedaan wat het eerste in me opkwam: naar Gastón Pereiro lopen en hem bedanken voor de pass. Dat doe ik eigenlijk altijd met degene die me bedient, dus het zag er vast niet gekunsteld uit of zo.”

‘Ze hebben in de eerste helft niet gevoetbald
Aan tafel bij Studio Voetbal was er desalniettemin kritiek op de speelwijze van PSV. Youri Mulder noemde de ploeg zelfs ‘de tegenvaller’ van de eerste seizoenshelft. “PSV is het hele seizoen slappe hap”, aldus Arno Vermeulen. “Ze teren toch te veel op die twee titels. Het is vooral een mentaal verhaal. Maar misschien is daar in de winterstop iets aan te doen. Dan kunnen ze weer veel punten gaan halen.” Tegen Ajax heeft PSV volgens Vermeulen met te weinig lef gespeeld. “Ze hebben in de eerste helft niet gevoetbald. Misschien één kans gehad. Dat is veel te dun voor PSV. Er was meer uit te halen geweest als ze wat brutaler waren geweest. Dat zag je in de slotfase.”

‘Narsingh mogelijk naar Swansea’
Het Eindhovens Dagblad meldt dat het Britse Swansea City zich heeft gemeld voor Luciano Narsingh. Op de aanvaller van PSV is officieel nog geen bod bij PSV uitgebracht, maar volgens de krant heeft de club uit Wales zich gemeld bij zaakwaarnemer Mino Raiola. Narsingh zou volgens het ED ongeveer vijf miljoen euro moeten kosten.

https://twitter.com/PSV/status/810769107104636929

‘De Tank’ stopt ermee
Voetbal International meldt deze morgen op zijn site dat Alex Rodrigo Dias da Costa per direct stopt met voetballen. Alex (34) maakte deze beslissing vanwege slepende blessures. De Braziliaan speelde van 2004 tot 2007 in Eindhoven en veroverde een plaats in de harten van de PSV-fans. De verdediger, die vanwege zijn kracht ook wel ‘De Tank’ werd genoemd, speelde na zijn vertrek bij PSV nog voor Chelsea, Paris Saint-Germain en AC Milan.

Serious Request-veiling: PSV-shirt gesigneerd door hele selectie
In de veiling van 3FM Serious Request zijn een hoop mooie dingen waarop geboden kan worden. Ook PSV draagt zijn steentje bij. Je kunt hier nu bieden op een PSV-shirt met handtekeningen van de hele selectie. De opbrengst gaat natuurlijk naar het Rode Kruis!

Record aantal kijkers
FOX Sports meldt dat de Eredivisie topper gisteren gemiddeld 820.000 kijkers heeft getrokken (Bron: SKO, 6+). Het is daarmee de best bekeken wedstrijd ooit voor de zender. Het recordaantal kijkers in de explosieve groei van FOX Sports in de eerste seizoenshelft. De kijkcijfers in de eerste 17 Eredivisie speelronden van 2016/17 laten een stijging zien van 32 % ten opzichte van dezelfde periode in 2015/16.