Luc Nilis tekent contract als spitsentrainer

Artikel
Luc Nilis tekent contract als spitsentrainer

Luc Nilis heeft donderdagmiddag in het bijzijn van Marcel Brands zijn handtekening gezet onder een contract voor twee jaar als spitsentrainer van de eerste selectie. Daarnaast vervult hij die rol ook in de bovenbouw van de PSV Jeugdopleiding.

Terugkeer van een clubicoon
Technisch manager Marcel Brands liet in een reactie weten zeer content te zijn met de officiële terugkeer van Nilis bij PSV. “Hij is altijd een clubicoon geweest en nooit vergeten door de club en supporters. Wij zijn zeer blij met het feit dat hij vanaf volgend seizoen formeel aansluit bij PSV. Luc is absoluut van toegevoegde waarde. Namens PSV feliciteer ik Luc met het contract en wens ik hem veel succes de komende tijd”, aldus Brands, voordat de handtekeningen werden gezet onder een contract tot en met 2017.

Reactie Nilis aan PSV TV
Voormalig topspits Nilis is blij met zijn nieuwe overeenkomst bij PSV. “Met het naderende kampioenschap van PSV en dus de Champions League kijk ik er meer en meer naar uit om de aanvallers van PSV te trainen en weer onderdeel van PSV te zijn. De details waar ik het met de spelers over ga hebben, kunnen precies het verschil maken in de wedstrijd”, zo was de reactie van Nilis tegenover PSV TV. Dat interview is later online te zien.

Luc Nilis zette donderdagmiddag een handtekening onder het contract | © PSV Media Luc Nilis zette donderdagmiddag een handtekening onder het contract | © PSV Media

Nilis garantie voor doelpunten
De 47-jarige Belgische oud-international treedt met ingang van volgend seizoen toe tot de staf van PSV en voorziet daar de aanvallers van PSV van de specifieke training. Nilis was tussen 1994 en 2000 zelf aanvaller van PSV en speelde in die tijd ruim 160 wedstrijden, waarin hij 110 keer doel trof. Hij won tweemaal de landstitel (1997, 2000) en werd in 1995 uitgeroepen tot Beste voetballer van Nederland.

Bekijk ook