Lozano en Luckassen twijfelgevallen voor VVV

Artikel
Lozano en Luckassen twijfelgevallen voor VVV

Het is nog niet zeker dat Hirving Lozano en Derrick Luckassen het komende zondag met PSV opnemen tegen VVV-Venlo. Op De Herdgang vertelde hoofdcoach Phillip Cocu vrijdag dat beide spelers een twijfelgeval vormen wegens blessureleed. Zeker voor Lozano wordt het duel een race tegen de klok. “We weten pas op het allerlaatste moment of Hirving beschikbaar is”, aldus Cocu.

Groepstraining       
Lozano keerde deze week met klachten terug vanuit Mexico, nadat hij zijn land eerder in de week nog naar winst op Trinidad & Tobago leidde (3-1). Over de inzetbaarheid van Luckassen is iets minder twijfel dan die van Lozano. Beiden moeten zaterdag volgens Cocu echter volledig met de groepstraining mee kunnen doen, wil de trainer op het Venlose kunstgras een beroep op hen kunnen doen.

Kunstgras 
Over het veld van de Venlonaren is dit seizoen al het nodige te doen geweest. Zo zou de bal er anders op rollen en zouden er meer rubberkorrels liggen dan op andere kunstgrasvelden in de Eredivisie. Cocu heeft daar geen boodschap aan. “We moeten omgaan met de omstandigheden”, vindt hij. “Ik kan er bovendien niet over oordelen op dit moment, aangezien we er nog niet op gespeeld hebben. Uiteraard heb ik er beelden van gezien, ik hoop dat het meevalt.”

Stabiel  
Waar de hoofdcoach wel over kan oordelen is het spel van zijn ploeg en dat wordt volgens hem steeds beter. “We hebben de laatste tijd stappen gezet, zijn stabieler geworden in onze prestaties en ook op de training gaat het er scherp aan toe. Het zijn intensieve sessies.”

Bekijk ook