Locadia: ‘Ik dacht: gewoon schieten’

Artikel
Locadia: ‘Ik dacht: gewoon schieten’

Jürgen Locadia besliste zondagmiddag de topper tegen Ajax. In de 25e minuut eiste de aanvaller in het Philips Stadion de bal op en liet hij Ajax-doelman Onana kansloos. “Ik dacht: gewoon schieten.”

‘Moesten gewoon winnen’
Locadia gaf zijn reactie in de coulissen van het Philips Stadion aan onder meer de NOS en FOX Sports. Voor de camera’s zei hij dat hij vond dat PSV moest winnen om het seizoen wat kleur te geven. “We hadden nog geen topper gewonnen, wij moesten gewoon winnen”, aldus Locadia. Hoofdcoach Phillip Cocu vertelde dat zijn aanvaller de vrije trap ‘slechts op tachtig procent schoot’. Daarna complimenteerde Cocu zijn ploeg met de 1-0 zege.

“We hebben met passie gespeeld en constant druk gezet om Ajax niet te laten voetballen. Ik vond ons spel 65 minuten lang prima”, zei de coach bij FOX Sports. “Wij waren helaas niet instaat te profiteren van de ruimte die zij in de tweede helft achterin weggaven. Met een stukje onverzettelijkheid hebben we de zege over de streep getrokken. Complimenten ook voor het publiek dat constant achter het team is blijven staan.”