Listige uitwedstrijd PSV in Groningen

Listige uitwedstrijd PSV in Groningen
2 min

PSV kreeg na een mooie zegereeks van tien duels afgelopen weekend een tik van Ajax. Veel tijd om bij de pakken neer te zitten heeft het elftal van Phillip Cocu niet. Kan het bij FC Groningen herstel tonen. Een listige uitwedstrijd, op papier.

Laatste gelijkspel
PSV heeft het vaak niet gemakkelijk in Groningen. In de 38 eerdere edities was PSV 18 keer de sterkste, verloor het 10 keer en speelde het ook 10 maal gelijk. De meest recente ontmoeting tussen beide teams was op de voorlaatste speeldag van afgelopen seizoen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door goals van Mimoun Mahi en Sam Lammers. Dat was de eerste eredivisiegoal van Lammers en tevens ook de laatste keer dat een eredivisiewedstrijd van PSV onbeslist bleef.

PSV onderuit met Faber
FC Groningen heeft al zes competitiewedstrijden op rij niet gewonnen van PSV. De laatste zege dateert uit het seizoen 2013-2014. In het Philips Stadion, waar Ernest Faber als vervanger van Cocu op de bank van PSV zat, won Groningen met 3-2 dankzij goals van Richairo Zivkovic, Filip Kostic en Tjaronn Chery. Memphis en Locadia scoorden toen namens PSV. In dat seizoen ging PSV zelfs twee keer onderuit tegen Groningen, want in de uitwedstrijd had PSV ook al verloren door een doelpunt van Kostic.