Lef is in De Kuip het toverwoord voor PSV

Artikel
Lef is in De Kuip het toverwoord voor PSV

Om de halve finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken moet PSV woensdagavond om 20.45 uur afrekenen met Feyenoord. Volgens hoofdcoach Phillip Cocu kan dat alleen als zijn spelers echt durven te voetballen. “Wij moeten lef tonen in De Kuip om te kunnen winnen.”

Durven 
Dat vertelde Cocu op de persconferentie, dinsdag voorafgaand aan het duel. “Wat ik bedoel met lef?”, herhaalde Cocu een vraag van één van de aanwezige journalisten. “Het gaat erom hoe je je toont, niemand mag verstoppertje spelen. Je moet de bal willen hebben, loopacties durven maken. Als één of twee spelers dat niet doen, wordt het lastiger. Ik ben nieuwsgierig in hoeverre de jongens daar een stap in hebben gezet”, aldus de hoofdcoach, doelend op de wedstrijd tegen Ajax waarin PSV dat lef volgens Cocu ontbeerde.

Seizoen redden
Voor Feyenoord is het duel dé kans om het seizoen te redden. Trainer Giovanni van Bronckhorst zei eerder deze week geen rekening meer te houden met een tweede titel in successie. De KNVB Beker wordt gezien als de laatste tastbare prijs die de Rotterdammers dit jaar kunnen behalen. “Feyenoord verslaan is een flinke opgave”, beaamde Cocu. “Ik vind dat Feyenoord een sterke selectie heeft, met een goede structuur, een sterke as en veel creativiteit. Ze hebben dit jaar wat tegenslagen moeten overwinnen onder andere vanwege blessures, maar hebben gewoon heel veel kwaliteiten in huis.”

Transfer    
De wedstrijd tegen Feyenoord is gelijktijdig aan de laatste uren dat de transfermarkt open is. Cocu hoopt zijn ploeg nog te versterken en beaamt dat PSV bezig is. “Er is iets gaande, meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Het hangt niet alleen van PSV af, ik hoop dat het lukt”, besloot Cocu.