Leerzame week in Spanje voor jeugdige PSV'ers

Leerzame week in Spanje voor jeugdige PSV'ers
2 min

Afgelopen week namen twee jeugdelftallen van PSV deel aan het Mundialito-toernooi in Spanje. Onder mooie omstandigheden kwamen PSV O12 en PSV O13 in actie tegen mooie tegenstanders.

PSV O12
Maar liefst 72 ploegen uit deze leeftijdscategorie (2007) streden om de toernooi-winst. De ploeg van trainer Martin de Laat overtuigde in de groepsfase tegen Selva del Camp (6-0), Borges del Camp (21-0), Azteca (11-1) en USA International (11-0). In de achtste finale kwam PSV O12 twee keer knap terug van een achterstand, maar bleek uit eindelijk Celta de Vigo (3-3, 5-4 na strafschoppen) te sterk. De ploeg eindige uiteindelijk als vierde in de ranking.

PSV O13
PSV O13 deed het iets beter. Riudoms (9-0), Baskonia (4-2), Cedar Stars Academy (6-1) en de Braziliaans topclub Flamengo (2-1) werden in de groepsfase verslagen. In de knock-outfase was de ploeg te sterk voor Reus (1-0) en boekte de O13 een mooie overwinning in de kwartfinale tegen Spartak Moskou (2-0). In de halve finale kwamen de jongens van trainer Hidde van Boven het Spaanse Real Betis tegen. De Spanjaarden, die uiteindelijk het toernooi wonnen, bleken veel te sterk en wonnen ruim (5-0). In de ranking eindigde PSV O13 op een derde plek.

Na een leerzame week focussen beide teams zich weer op het vervolg van het seizoen. PSV O12 speelt komende week tegen Ajax en PSV O13 gaat in Engeland de strijd aan om de Premier League Cup.

De spelers werkten tussendoor ook aan school De spelers werkten tussendoor ook aan school

PSVJeugd